FrieslandCampina berekent hogere kosten door

Ze beginnen het te leren, nu de boeren nog:

AMERSFOORT – FrieslandCampina kon het afgelopen jaar de gestegen grondstof- en verpakkingskosten beter doorberekenen in de verkoopprijzen dan een jaar eerder.

Dat staat in de toelichting op de jaarcijfers van het concern: frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Mooie video, lijkt af en toe wel op een reclamespot voor ontwikelingshulp
George
Als ze dan ook eens de hogere kosten van de melkveehouders (leden/eigenaren) doorberekenen dan kennen ze het helemaal.
+2
beemster5
Quote:
@Grasbaal: FrieslandCampina kon het afgelopen jaar de gestegen grondstof- en verpakkingskosten beter doorberekenen in de verkoopprijzen dan een jaar eerder.

De belangrijkste grondstofprijs is juist gedaald: die van de melk !
Frans1
😄 Dat dacht ik ook direkt
gaitwillemjan
Ik hoor al mensen zeggen dat het melkquotum nooit meer volkomt en rfc maar investeren in uitbreiding om de verwachte meer melk te kunnen verwerken.
400 a 500 miljoen de komende jaren .
wat denken jullie ????
milkman
Volgens mij komt het quotum volgend jaar makkelijk vol, ook omdat er momenteel stevig door wordt gemolken. In het van volgend quotum jaar ben je deze melkproduktie niet zomaar weer kwijt. Als je ook ziet wat er de laatst jaren bij is gebouwd bij de boeren doet RFC denk ik er wel verstandig aan om te investeren in produktie capaciteit alleen jammer dat dit zoveel geld moet kosten terwijl ze de oude fabrieken voor een appel en een ei hebben gesloten dan wel verkocht.
MTSTAMMINGA
Kan wel eens zo komen de poletiek bepaalt het beleid [de hoeveelheid melk] En de boer\ondernemer handelte er naar
paul1
Mooi, dat kunnen wij dan ook wel doen : goed voorbeeld doet goed volgen...
+3
ejb
De allerbelangrijkste grondstof hebben ze fors in prijs laten dalen en die belangrijkste grondstof is nog steeds: melk
+1
be
Fc is zelf prijszetter voor de garantieprijs aan het begin van elke maand de rest (zuivelfabrieken) volgt aan het eind van de maand of nog later.
In de loop van het jaar volgt meestal een correctie aan de hand van de zuivelmarkt.Ik wil maar zeggen dat FC voor een belangrijk deel de melkprijs bepaald voor met name (europa)....... Ook de winst word hiermee gestuurd laatste jaren elk jaar hoger,kijk eens hoe goed FC het doet!!!! (de bonussen voor de directie ook weer wat hoger (suggestief) Er ligt dus voor de leden een mogelijkheid de melkprijs te beinvloeden. Er is meer mogelijk anders stapt een A-Ware niet zelf in deze markt.
Op zich goed dat FC een goede prestatietoeslag en enkele andere toeslagen nabetaald dit maakt mog iets goed van de gestegen kosten.
pieta
Quote:
@be: Fc is zelf prijszetter voor de garantieprijs aan het begin van elke maand de rest (zuivelfabrieken) volgt aan het eind van de maand of nog later.

Hier ben ik het mee eens. Het systeem is op zich nog wel te handhaven maar het bekendmaken van de prijs op de 1e maandag vd maand niet.
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@be: Er is meer mogelijk anders stapt een A-Ware niet zelf in deze markt.

Fabriek bouwen is het makelijkste,zien laten dat ze beter kunnen uitbetalen zal de toekomst leren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , campina en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0