Melk drinken in de kindertijd heeft goed effect heeft op fysieke vaardigheden ouderen

Goed nieuws, de schoolmelk moet weer terug!:

Dat we in onze kindertijd melk gedronken hebben, werp nu, op oudere leeftijd, zijn vruchten af blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Bristol

Ouderen die sinds kun kinderjaren elke dag een glas melk dronken liepen in het onderzoek 5% sneller dan ouderen die deze gewoonte niet hadden. Ook hadden ze 25% minder kans op een slecht evenwicht. Deze ontdekking kan van belang zijn voor de volksgezondheid, omdat het aantal ouderen de komende jaren flink zal toenemen. De onderzoekers bekeken historische gegevens over voeding uit twee andere grote onderzoeken en beoordeelden zo de eetgewoonten in de kindertijd van 1500 mannen in de leeftijd van 62 tot 86.

Meer: 50plus.blog.nl/gezondheid/2012/…

Zie wat er met je gezondheid gebeurt als je een kind veganistisch opgevoed: geenstijl.nl/mt/archieven/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , gezondheid en schoolmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN