Nieuw agendapunt: Nacht van Brussel: het is nu of nooit!

Zal Brussel opnieuw op zijn grondvesten schudden?:

26 en 27 november 2012, Brussel


De melkveehouders van de European Milk Board (EMB) houden op 26 en 27 november in Brussel een grote demonstratie voor het Europese Parlement. We roepen alle Nederlandse melkveehouders op om daarbij te zijn om onze gezamenlijk eis – flexibele marktregulering om kostendekkende melkprijzen te bereiken – nadrukkelijk onder de aandacht te brengen.

Concrete aanleidingen zijn belangrijke zittingen van de Landbouwraad van het Europees Parlement (26/27 november) en de EU Landbouwministerraad (28/29 november) waar besluiten zullen worden genomen over de hervorming van de landbouwmarktordening.

Besluiten die onze positie in de keten moeten versterken!

Bekijk agendapunt..

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Zal in ieder geval wel weer gezellig worden
gezienus
Hoop toch voor hun dat ze de verantstalting\party ook bij facebook hebben gemeld dan kunnen ze brussel mischien waker schudden en kan het een heete nacht worden .anders trek je maar warm aan
Grasbaal
Voor wie wil aanhaken:

Grasbaal
Actie voeren is leuk en ludiek maar je moet wel een duidelijk en realistisch doel hebben lijkt mij:

Vanuit Nederland verwacht NMV voorzitter Schoonman dat er twee bussen met melkveehouders richting Brussel vertrekken. Hij erkent dat de actiebereidheid in Nederland niet groot is. “Het is moeilijk om Nederlandse veehouders mee te krijgen.” Maar dat betekent volgens de NMV-voorzitter niet dat zijn organisatie niet wordt gesteund. “De geluiden die we horen zijn anders. Ook veel Nederlandse melkveehouders zijn voor een vorm van marktregulering.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
Grasbaal
Hoe massaal zullen de Groningers aanwezig zijn?:

Groninger melkveehouders trekken volgende week samen met collega's uit de rest van het land, massaal naar Brussel om politici ervan te overtuigen dat het melkquotum behouden moet blijven

Radio: rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp/…
Grasbaal
De Belgische verkeersdienst is op alles voorbereid:

Maandag en dinsdag zware verkeershinder in en rond Brussel door manifestatie melkveehouders: verkeerscentrum.be/verkeersinfo/nieuws/
cs-agrar
Grasbaal
Half Beieren zal met de snelle Fendt tracoren waarschijnlijk wel komen, maar reizen jij en je familie ook naar Brussel?
cs-agrar
Ik weet eerlijk gezegd niet wie er van de familie gaat, ik zou zelf wel heen, maar vanwege rugproblemen afgebeld, een half uur in de auto is lang genoeg en dan heb ik nog niet eens het minste vervoermiddel op de markt.
Meen dat Jeroen van Maanen van thuis naar Brussel 5uur nodig had bij de vorige trekkerdemo. Hij ging dan wel rechtstreeks.
Maar ze zijn ook vanuit Meckelenburg-Vorpommeren onderweg, dan ben je er toch ook niet zomaar
Grasbaal
Hier het radioverslag uit Limburg waar Hans Geurts en Geert Kroes vanochtend vroeg aanhaakten bij de groep uit Duitsland: l1.nl/audio/… en l1.nl/audio/…
Grasbaal
Nederland doet weer goed mee:

Vanuit Nederland sluiten zo'n vijf tot zes tractoren zich aan bij de actievoerders. Ook is een bus met ongeveer 60 Nederlandse melkveehouders op weg naar Brussel, zei een woordvoerster van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV): destentor.nl/nieuws/algemeen/…
Grasbaal
Er zal weer heel veel boeren "goodwil" verdwijnen bij de mensen die in de lange files die ontstaan zijn door de protesterende boeren belanden:

Een colonne Duitse landbouwvoertuigen veroorzaakte maandagochtend hinder op de A2 richting Maastricht. Als gevolg van de ongeveer 250 traag rijdende tractoren stond er begin van de ochtend een file van 8 kilometer. Twee rijstroken waren dicht om de agrariërs doorgang te verlenen. Ook op de A73 rijden Duitse tractoren.

De Belgische politie gaat ook uit van verkeershinder in andere grote steden in het land.

Kat-en-muisspel

De onrustwekkende voorspellingen komen niet uit het niets: bij een vorige betoging in oktober 2009 kwam het tot een zware confrontatie tussen boeren en politie. Er was afgesproken dat de tractoren de snelweg zouden vermijden, maar de boeren duwden de politieblokkade gewoon opzij met hun tractoren. Later die dag gebruikten ze in Brussel een mestkar als waterkanon.

Ook in juni van datzelfde jaar bouwde de European Milk Board aan zijn reputatie. Aan het einde van de betoging vertrokken de boeren in kleine groepjes en speelden ze een kat-en-muisspel met de politie. Ze blokkeerden de toegangsweg naar de luchthaven om de Europese regeringsleiders te pesten en legden in volle avondspits de E40 in Sterrebeek lam.

Bronnen: destentor.nl/nieuws/algemeen/… en standaard.be/artikel/detail.aspx/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's demonstratie , melkveehouders , europees , 2012 , brussel , marktregulering en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0