GEA ProQ melkrobot en MIone vergeleken

De techniek van de nieuwste GEA Dairy ProQ automatische melkmodule verschilt van de MIone melkrobot door het mechanische gedeelte van de aansluitarm. Die bestaat in tegenstelling tot de MIone aansluitarm uit een dubbele tijdgestuurde riem. Dat maakt het systeem compact, noodzakelijk om in een (draai)melkstalstand uit de voeten te kunnen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Maar in elke stand een robotarm maakt dat die carrousel niet verschrikkelijk duur?
cs-agrar
Lijkt mij ook, tis toch zoveel keer de aansluittechniek. Zo'n verschil maakt een bijv MIone zeer efficient
pieta
Dat ligt er natuurlijk aan wat het kost.
Grasbaal
Live van de beursvloer:

Alsof er een robotje uit een koffertje komt. De nieuwste GEA Dairy ProQ melkmodule, voor elke melkstand één, doet van zich spreken. Maar is het een droom of werkelijkheid? GEA zegt niet wat het kost en ook niet wanneer het systeem praktijkrijp is.

Meer: melkvee.nl/nieuws/2490/…-
Dre van Helmond
Mijn kleinzoon hoeft misschien niet meer onder te hangen .
Of kleindochter .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot , dairy , mione , mione melkrobot en eurotier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1