PVV maant 7000 rundveehouders vanwege antibioticaregels

Quote:
Het Productschap voor Vee en Vlees (PVV) heeft in totaal circa 7.000 rundveehouders een brief gestuurd omdat zij nog niet voldoen aan de verplichtingen voor de antibioticaregelgeving. De bedrijven hebben nog geen gegevens over het antibioticagebruik geregistreerd in het systeem Medirund.

Ook ik als Hobbyboertje met 6 Lakenvelders die nog nooit een antibioticaspuit hebben gehad moet aan deze eisen voldoen. Als ik een lakenvelder verkoop dan heb er 5 en ben dan vrijgesteld voor deze poppenkast.

Nu heb ik een brief gekregen waarin staat als ik niet snel aan de voorwaarden ga voldoen dan wordt deze tekortkoming door een toezichthouder vastgelegd in een berechtingsrapport ter tuchtrechtelijke afdoening. Als ik er binnenkort dus zomaar een tijdje niet meer ben dan weten jullie waarom........

lh3.googleusercontent.com/-hCvtSiF0cdI/…

Deel dit topic

Reacties

+1
meelezer
Veel sterkte in Hotel "de houten lepel".
Wat kan het snel gaan. Gister was je nog net niet goed genoeg voor de quote 500 en nu krijg je binnenkort al voer van de voedselbank.

🆒 🆒 🆒 🆒 🆒 🆒

ps. Je wilt niet weten wat daar allemaal via de injectiespuit toegediend wordt.
+4
de hoef
Verkoop je 1 kuus aan mij ,vorige week wilde je nog niet nu kan je kiezen of de bak in of ,kalf verkopen ,sterkte met je beslising
+1
casev
Co, heb jij voor die paar koetjes ook een ubn nummer nodig? En qua mestboekhouding?

anders zet je er maar een op de naam van je schoonmoeder of zo...
pieta
Wel alle zes dan zodat ze die arme vrouw in de petoet gooien.
MTSTAMMINGA
Welkom ik ben ook 1 van die 7000
Alleen ik snap niet hoe ????
Maar de fout licht gelukkige ben mij en niet bij hun,wat anders om is onmogelijk toch ??? 😄
MTSTAMMINGA
Zal dondermiddag 1 uur handteking zetten bij mevr Kramer,dan is het weer geregelte
Dat was het probleem hier volmacht weer niet getekend
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR gaat dit over heb ik wat gemist, of wat vergeten, moet er weer wat gecontroleerd worden, rapportje schrijven, evalueren, presenteren, altijd het zelfde gedonder waar gaat het over prikkers ???
Grasbaal
De PvdD heeft er direct Kamervragen over gesteld:

Vragen over veehouders die nog niet voldoen aan antibioticaregels

Vragen van het lid Thieme (Partij voor de Dieren) aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over veehouders die nog niet voldoen aan antibioticaregels

1. Heeft u kennisgenomen van de constatering van het Productschap Vee en Vlees (PVV) dat zevenduizend rundveehouders nog niet voldoen aan de verplichtingen voor de antibioticaregelgeving die per 1 januari 2013 zullen ingaan?[1] Zo ja, hoe beoordeelt u dit?

2. Hoe verklaart u het feit dat zevenduizend veehouders niet voldoen aan de verplichtingen?

3. Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat voor het einde van dit jaar alle veehouders voldoen aan de nieuwe regels?

4. Bent u bereid om, eventueel in samenwerking met het PVV, veehouders aan te spreken op het niet op tijd voldoen aan de regels, ervoor te zorgen dat alle veehouders voor 1 december van dit jaar voldoen aan de regels en waar nodig maatregelen te treffen? Zo ja, op welke termijn en wijze? Zo nee, waarom niet?

5. Bent u bereid om de Kamer nog voor het einde van het jaar te informeren over de voortgang omtrent de nieuwe antibioticaregels en inzicht te geven in de maatregelen die dan mogelijk zijn getroffen? Zo nee, waarom niet?

Bron: partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/…
siebes
Haha de jongveelocatie moest ook nog ff.
75 euri aftikken bij Qlip.
Grasbaal
Om mijn 80 jarige schoonmoeder te ontzien heb ik zojuist mijn veearts gemachtigd bij Medirund en me daarna gemeld bij kwaliteitssysteem IKB rund. Omdat ik minder als 10 koeien heb kreeg ik 12.50 korting!.

Je kunt je toch afvragen waarom al die systemen los van elkaar worden opgezet. Nu moet er weer bestaande data met elkaar gekoppeld worden. De veearts moet elke 14 dagen een keer koppelen en dat kost dan per keer 3 euro + 1 euro voor elke nota-regel. Het is me niet helemaal duidelijk of dat ook gebeurt als er in die periode geen antibiotica wordt gebruikt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's regelgeving , lakenvelders en medirund geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0