Illustratie van: ursus

Driepartijenovereenkomst bij mestverwerking; een ingewikkelde oplossing!

Een zeer bureaucratische oplossing:

Om enkele praktische problemen met mestverwerking en –export op korte termijn op te lossen, past EL&I het wijzigingsvoorstel van de meststoffenwet aan. Door daarin een ‘Driepartijenovereenkomst’ toe te staan, kunnen bedrijven al in 2013 aan hun mestverwerkings- en/of exportverplichtingen voldoen. Deze oplossing heeft wel een keerzijde. Het aantal noodzakelijke contracten voor één veehouder loopt soms op tot wel 4 stuks. Dit staat nog los van de fysieke meststromen. Die hoeven niet persé gelijk te lopen met deze afgesloten contracten. Ook de mogelijkheid tot overdracht van een mestverwerkingsverplichting wordt opgenomen in deze wijziging. Of daarbij ook nog “schotten” tussen sectoren komen, is (nog) niet duidelijk, maar voor de pluimveehouderij wel aannemelijk.

Meer: componentagro.nl/default.asp/…

Deel dit topic

Reacties

Dre van Helmond
Ik kan dat artikel niet vinden , maar ik denk dat er met deze bureaucratische oplossing wel veelveehouders vooruit kunnen .
handtekening zetten betalen en de mest naar de buren brengen .
En je bent van je verwerkingsplicht af .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export , eli , mestverwerking , meststoffenwet , driepartijenovereenkomst en mestexport geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0