Mestscheiden werkt fraude in de hand.

Zie boerderij.nl/Home/Nieuws/…
Aanpakken die fraudeurs, dit legt een bom onder het nieuwe mestbeleid.

Deel dit topic

Reacties

+1
MBTrac1100
Dat hele mestscheiden heeft ook geen zin, laten ze gewoon er voor zorgen dat iedereen zijn eigen mest kan plaatsen. eigen grond, gehuurde grond of overeenkomst maakt niet uit, controle hoeft dan niet veel te kosten en fraude is minder makkelijk.!
+3
jg
Gewoon lekker grondgebonden veehouden, zie planb. leefomg.
Dre van Helmond
Voor grondgebonden boeren is er niets aan de hand als je genoeg grond hebt .
Als de LTO 25 jaar geleden had gekozen voor grondgebonden hadden we nu zeker 3 koeien per ha mogen houden
casev
Dre, in denemarken is dat systeem, en mogen ze er 1.4 houden......
hookwood
Heb dat in het verleden ook wel gezien bij een klant waarvoor ik de Minas deed. We hadden een prognose gemaakt op basis van eerdere leveranties zodat er nog mest kon worden aangevoerd. De mest die toen later werd aangevoerd had opeens 3x zoveel fosfaat dan voorheen. Kwam zelfs van dezelfde pluimveehouder. Is toch wel even schrikken als je dan weer aan het rekenen gaat. Hebben daar toen gerekend met forfaitaire gehalten en daar ging Assen destijds mee accoord.
Dre van Helmond
Op de eerste vergadering van de ZLTO over het mestprobleem waar ik bij was hadden ze het nog over 3 koeien per ha .Er moest toen een oplossing komen omdat anders Brabant veel te klein was .Niet voor de koeien !
spotmelker
Zolang ze op deze manier (AID aan 't werk houdende papierwinkel)met mestregelgeving omgaan blijft het voor een (grote?) groep aantrekkelijk/noodzakelijk of zelfs onontkoombaar om te frauderen. Wanneer er gefocust wordt op evenwichtsbemesting met fosfaat hoeven ze verder niks te regelen. Met alleen mest kom je op gras stikstof tekort en (overdadig) met kunstmest aanvullen is/blijft gewoon (te) duur.
cs-agrar
Dat zal dan wel weer ergens tekort controleerwerk opleveren en dus werkloosheid in de hand werken.... of zoiets
+1
jan w
Hebben ze bij LTO niks beters te doen dan zulke onzin naar buiten toe te brengen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest scheiden en mestbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1