Nieuw agendapunt: Het opstarten van de melkproductie na afkalven is topsport

Het opstarten van de melkproductie na afkalven is topsport voor koeien én veehouders

Lactatiestart uitdaging voor het komende 'International Dairy Nutrition Symposium 2012'!


De start van de lactatie is ware topsport voor een melkkoe. Het is algemeen bekend dat als je de koe met een goede warming-up door de eerste weken van de lactatie weet te coachen, de rest van de lactatie een ererondje is. Nog altijd valt er in de periode rond afkalven veel te verbeteren, maar eenvoudig is dat niet: er zijn veel factoren om rekening mee te houden.

Op donderdag 25 oktober 2012 zullen zes gerenommeerde onderzoekers uit binnen- en buitenland de laatste wetenschappelijke inzichten presenteren over de fysiologie van melkvee in de eerste weken van de lactatie tijdens het Internationale Dairy Nutrition Symposium in Wageningen. Registratie voor deze bijeenkomst is nu geopend.

Bekijk agendapunt..

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , koe , melkvee , melkkoe , melkproductie , dairy , 2012 , lactatiestart en transitieperiode geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0