Zonder europees landbouwbeleid is innovatie niet mogelijk

Tijdens de eerste open dag op de Hooglandfarm was er ook een symposium georganiseerd met het thema “Europa investeert in zijn platteland”. Op dit symposium was Jacques van Outryve de dagvoorzitter. Hij debatteerde met diverse aansprekende coryfeeën op gebied van het Europees Landbouwbeleid alsmede innovatief agrarisch ondernemerschap.

Fragment Inleiding

De spreker waren: Europese parlementariër Esther de Lange, voormalig topambtenaar Gerrit Meester en Rondeel-directeur Ruud Zanders. Hieruit kwam een mooie discussie met de panelleden : Landschapsadviseur Robert - Jan Verkuylen, Sector Specialist Agri Roelof Jacobi, subsidie - expert Twan de Bie, Varkenshouder Frank de Wildt, Melkveehouder Dirk Bruins en Wethouder Gemeente Montfoort Rob Jonkers.

Onder dit topic komt binnenkort een videofragment van elke spreker

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Symposium: “Europa investeert in zijn platteland”. Jacques van Outryve in gesprek met diverse aansprekende coryfeeën op gebied van het Europees Landbouwbeleid alsmede innovatief agrarisch ondernemerschap.

Hier een fragment met Esther de Lange - Europarlementariër CDA over een stabiele en gelijke wereldmarkt
Grasbaal
Hier voormalig top-ambtenaar Gerrit Meester aan het woord over Europa, de euro en de wereldmarkt. Zijn stelling is dat een goed geleide interne EU markt veel belangrijker is als de verdeling van de 60 miljard EU landbouwsubsidie.
Grasbaal
Een leuk stukje discussie over de definitie wat nu wel of geen actieve (jonge) boeren zijn.
Grasbaal
Hier een stukje discussie met Ruud Zanders - Rondeel: de (duurdere) eieren moeten wel worden verkocht
Grasbaal
Volgens Roelof Jacobi werkzaam bij de (voormalige) FrieslandBank is er in de melkveehouderij nog steeds veel mogelijk.
Grasbaal
Een discussie met oa Dirk Bruins (Melkveeacademie) en Esther de Lange over de komst van een eventuele light versie van het melkquotum

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , innovatie , europa , landbouwbeleid , melkveehouder , europees , hooglandfarm , stalbouw.nl , europees landbouwbeleid en jacques van outryve geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
6