Europees Parlement: Er moeten ingrijpende marktinterventies komen

De Franse socialisten beginnen zich steviger te roeren:

Het mes in toeslagrechten - Europees Parlement pleit voor marktinterventie

Agrarische markten moeten niet aan hun eigen lot overgelaten worden. Er moeten ingrijpende marktinterventies komen tegen prijsbeweging zo pleit het Europees Parlement.


Zo moet het suikerquotum tot 2020 voortgezet worden, dat meldt Agrar Heute. Het door de Europese Commissie ten einde komen van het quotum in 2015 wordt door het Europese Parlementslid Michel Dantin verworpen. De Fransman uit de fractie van de Europese volkspartij heeft in zijn voorstellen voor de veranderingen van de agrarische markten talrijke liberaliseringstappen teruggedraaid. Dantin stelt voor de interventieprijs van rundvlees van 1.560 euro per ton te verhogen tot 2.000 euro per ton.

De botervoorraad met een gegarandeerde interventieprijs moet verhoogd worden van 30.000 ton naar 70.000 ton. Daarbij aansluitend stelt Dantin premies voor die melkveehouders stimuleert in crisistijden de melkproductie te verlagen. De kortingen op subsidies aan grote bedrijven wil de Portugese Louis Michel Capouls licht verscherpen.

Meer: boerenbusiness.nl/viewitem/?itemid=10795913

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkproductie , rundvlees , melkveehouders , europees , interventie , europese commissie , toeslagrechten en agrarische markten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1