CiproStar voorkoop campagne 2012 gestart

De voorverkoop start al weer vroeg in dit zeer groeizame jaar, ik ben benieuwd op welk prijsniveau het nu wordt ingezet:

Persbericht Beuker,

Speel in op zekerheid van prijs en voedervoorraad bij variabele ruwvoerproductie.


Beuker Vochtrijke Diervoeders is gestart met de voorkoop van het product CiproStar. CiproStar staat voor de cichoreipersvezel. Het afgelopen jaar hebben meer dan 300 veehouders dit product als aanvulling op hun rantsoen gevoerd. Reden voor gebruik is de combinatie van de kwalitatieve eigenschappen en prijszekerheid.

Beuker biedt veehouders de mogelijkheid vooraf een volume in te kopen en zo prijszekerheid in te bouwen. Er kan gekozen worden uit een verkoperskeuze contract en een voorkoopcontract. “We zien dat onze klanten te maken hebben met een variabele ruwvoerproductie. Beuker biedt de veehouder zekerheid als het gaat om prijs en voedervoorraad” aldus Jeroen Rossy, directeur van Beuker.

CiproStar is een energierijk voedermiddel dat goed past in rantsoenen voor melk- en vleesvee. “Het product is rijk aan fermenteerbare vezel, wat de penswerking ten goede komt” bevestigt Rudi Smets, nutritionist Beuker België. Voor rundvee wordt een dosering van 5-15 kg per dier en per dag geadviseerd. Bij melkvee zorgt CiproStar voor een stimulatie van de melkproductie en heeft het een positief effect op het eiwitgehalte.

Naast de vraag uit de rundveehouderij is CiproStar ook zeer goed inzetbaar in de varkenssector. Het voederen van CiproStar draagt bij aan de darmgezondheid en zorgt voor rustige zeugen. We kunnen dan ook terecht spreken van een welzijnsvoeder.

De typische structuur van de cichoreipersvezel laat een compacte stapeling toe. Dit zorgt voor een snelle afsluiting van zuurstof en duurzame bewaring. Deze eigenschap draagt eraan bij dat CiproStar zeer goed in te kuilen is. Om deze reden leent CiproStar zich uitstekend als afdekmiddel voor maïs- en zomerkuilen. CiproStar is een campagneproduct dat leverbaar is in de periode september tot en met december en is beschikbaar voor Zuid-Nederland.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , gezondheid , melkproductie , vleesvee , rantsoen , cichoreipersvezel , ciprostar , cichorei , cichoreiwortels , 2012 , structuur , energierijk en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0