Zwangerschapsgym voor te zware koeien


LELYSTAD - Dikke en zwangere koeien lopen tot en met september iedere dag 5 kilometer in een stapmolen om in conditie te blijven. Dat gebeurt op de proefboerderij Waiboerhoeve van de Wageningen UR bij Lelystad. In totaal gaat het om 32 koeien die per toerbeurt aan de zwangerschapsgym gaan. Projectleider Roselinde Goselink probeert met de zojuist gestarte proef aan te tonen dat een goede conditie van (droge) koeien voor de bevalling een gunstig effect heeft op de melkproductie...

Bron en meer foto's

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Heb zoiets ook al eens bedacht, heb nog een oude stapmolen liggen, paar lasjes er op en een draadje en het werkt wel weer.
MBTrac1100
Daarom horen droge koeien ook in de (speel)weide, beweging is enorm goed! houd je alle spieren soepel en flexibel
Grasbaal
Dit is dus een onderzoek dat al langer loopt:

Waarom moeten zwangere koeien meer bewegen dan normaal? Onderzoeker Roselinde Goselink van Wageningen University legt het uit.

Hier een actuele video met de stapmolen: zie.nl/video/algemeen/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , droogstand , wageningen-ur , boerderij en conditie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
71