FrieslandCampina verwerft meerderheidsbelang in Alaska Milk Corporation

Cees ‘t Hart: “Vandaag gaan we als bedrijf gezamenlijk op de Filippijnen een nieuwe groeifase in”

Persbericht

Royal FrieslandCampina N.V. heeft de verwerving afgerond van 60,7% van de aandelen van Alaska Milk Corporation (AMC), een van de grootste zuivelbedrijven in de Filippijnen. Met de overname van deze aandelen stijgt het belang van FrieslandCampina van 8,1% naar 68,9% en verkrijgt het multinationale zuivelconcern een meerderheidsbelang.

FrieslandCampina betaalde EUR 227 miljoen voor de 535,7 miljoen aandelen die de Uytengsu-familie in handen had. AMC is genoteerd aan de Philippine Stock Exchange. Conform de geldende wet- en regelgeving op de Filipijnen, zal FrieslandCampina binnenkort een bod uitbrengen op de resterende op de beurs verhandelde aandelen.

“Wij zijn erg blij dat we erin geslaagd zijn een 60,7%-belang in AMC te verwerven. Als meerderheidsaandeelhouder heet ik het management en de medewerkers van AMC van harte welkom in de FrieslandCampina-familie. Vandaag gaan we als bedrijf gezamenlijk op de Filippijnen een nieuwe groeifase in”, aldus Cees ‘t Hart, CEO van Royal FrieslandCampina.

Het aantal op de beurs verhandelde AMC-aandelen bedraagt momenteel ongeveer 276,7 miljoen. FrieslandCampina zal per aandeel PHP 24,00 betalen, gelijk aan de overnameprijs die FrieslandCampina vandaag per aandeel heeft betaald.

Bron: FrieslandCampina

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Ze willen alles hebben:

FrieslandCampina verlengt overnamebod op Alaska Milk


Koninklijke FrieslandCampina nv heeft het op 23 april aangekondigde overnamebod op alle nog uitstaande aandelen in het Filippijnse concern Alaska Milk Corp (AMC.PH) verlengd van 23 mei tot 6 juni, bevestigt een woordvoerder van 's werelds grootste zuivelproducent dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Door het bod van FrieslandCampina zal het belang van het bedrijf in de Filippijnse onderneming hoogst waarschijnlijk toenemen van 68,9% nu tot meer dan 90%. Daarmee komt Alaska Milk onder de verplichte 10%-ondergrens en zal daarmee de notering op de beurs in Manilla verliezen, zei CEO Wilfred Uytengsu.

Meer: beurs.nl/nieuws/binnenland/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , campina , regelgeving , zuivelconcern en overname geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0