Wie betaalt 6,3EURO VOOR LEASE

NOTERING STEEGRO LEASEMELK 6,3 EUROCENT
Wie betaalt er nu nog zoveel geld voor leasemelk.
Ik moet er zelf nog +- 15000 kg bij hebben. Volgens de melkgeld afrekening van nov 2003 heb ik per kg melk met 4,732 en 3,594 0,36986 euro per kg melk gebeurd!! Totaal kg melk :door totaal ontvangen euro's. De melk van mrt gaat mij bij gelijkblijvende gehaltes en gelijke vet en eiwit prijs opbrengen 0,30686 euro.
0,36986 - herfst toeslag 0,037 x 5,374%btw en minzomer heffing 0,023x5,374&btw
Ik moet melk leasen met 4,73%vet dus 4,73x 0,063euro = 0,29799 euro!!!!
0,30686minus 0,29799=0,00887euro maal 15000kg =133,05euro verdiensten!!!
Als ik in mrt gewoon 15000kg melk weg laat lopen hoef ik niet te koelen en geen tank schoon te maken dus per saldo schiet ik met leasen niets op.
Rest alleen de nabetaling nog!!! Ik gun het de verleasers van harte en als ik de mogelijkheid had zou ik het ook doen,maar als ik nu voor dit bedrag ga Leasen dan wordt het volgend jaar nog moeilijker om de prijs onderuit te krijgen.
Voor mijzelf heb ik dan ook besloten om hieraan niet mee te doen.
Iedereen die wel gaat leasen voor dit geld wens ik veel sucses toe en koop voor de winst eens een goede rekenmachine.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Leasmelk in januari kopen, is kopen met risico, als je leasen wil doe het dan eerder, en voor de rest moet je gewoon je quotum zo goed mogelijk proberen vol te melken.
Een kleinigheid er over is niet zo erg, maar wie het bewust met leasen op januari laat aankomen die treft het soms (vorig jaar) maar kan in een ander zich blauw moeten betalen.
Dus niet te hard geklaagd, t'is het risico, dat kun je weten.
Onbekend
Ja als je het krijgt ,lach je je toch te barste
Stap je je bed uit heb je hem alweer verdient.

P.S.
Ik heb ook al voor 66 gulden cent geleasd hoor , Ja dan wor je een beetje ``sjacherijnig`` .
T´is net als belasting betalen je doet het 1 keer en daarna weet je wel beter.
Onbekend
15.000 kg melk is dat nu zo'n probleem?
Ja, als je de volgende maatregelen al genomen hebt tenminste.
-Alle koeien die voor 15 Juni kalven geen brok minder vaak melken en dus eerder droog zetten.
-Kalveren melk i.p.v. poeder geven.
-Brok verminderen maar zeker niet teveel bij de nieuwmelkte koeien.
-Koeien die bewust gust gehouden worden en nu al niet meer boven de 28 liter uit komen verkopen, deze geven in het nieuwe melkjaar toch niks meer van betekenis.
-Koeien die veel lactatiedagen hebben a.g.v. slecht behouden maar wel drachtig zijn {50 dagen of meer} zullen na 1 april ook niet veel meer geven dus ook die geen brok en snel droogzetten.
-Celgetalrakkers, damslapers, 3 spenen en ongeneesbaar slechte klauwen mits gust ook verkopen.
Al deze maatregelen zijn goedkoper dan melk weg laten lopen.

Ik ben het uiteraard met je eens dat deze leaseprijs belachelijk is en het zoveelste bewijs dat er nog heel veel domme boeren zitten. Deze zullen zich uit de markt prijzen zodat jij en ik voor een prikkie hun melk over kunnen nemen. Het is alleen een zaak van lange adem dus niet te zware financieringen aangaan NU, gewoon zorgen dat alles lekker draait en je plezier houden in het boeren.
Onbekend
De meeste boeren die nu nog ruim boven het quotum melken, hebben jouw genoemde maatregelen al genomen. Dat er toch nog een heel aantal boeren zijn die nu nog melk moeten/willen huren is natuurlijk ook het gevolg van de leaseprijs zoals die al in december gold. Toen was de leaseprijs die genoteerd werd ook al ruim 6 ct per %. Dan kun je dan ook nog wel geven in januari. Veel hoger kan immers niet zoals zwiep ons al voorrekende.
Onbekend
Melk weg laten lopen is een goede optie beter plannen is pas echt verstandig . Klagen over de te hoge leaseprijs is zwetsen , over de superheffing die nog hoger is hoor je nooit iemand klagen . Vorig jaar moesten de divanboeren weg en nu zie je dat je door je eigen melkende collegas nog harder geplukt wordt . Aantal stoppers dit jaar is minimaal dus de berg van structurele verleasers is grotendeels verdwenen bijna alle koopmelk komt van de structurele verleaser en diegene die het dit jaar nog verleast hebben , hebben het in december vaak als 0% leverbaar verkocht . De te hoge produktie dit jaar zorgt erwel voor dat we in april met een achterstand kunnen beginnen wie kopen wil moet dan niet blijven wachten want zoals nu de leaseprijzen de lucht ingaan zo gaan ook de koopprijzen de lucht in waarschijnlijk niet meteen het komende melkjaar maar zeer zeker het daaropvolgende jaar . Gegokt en verloren zou ik zeggen voor dit jaar , de vakantie die de jongens van lto ons aanraden van de zomer hebben we in ieder geval wel gehad , hun adviezen zijn tenminste nog ergens nuttig voor .
Onbekend
Als volgend jaar geen enkele boer leasemelk koopt komt al deze melk automatisch in de vereveningsregeling.
Onbekend
Ja, zo was het voor dat er de mogelijkheid van leasen was, maar de boeren wilden in meerderheid de leasmogelijkheid, dan nu ook niet zo klagen.
Anders maar pleiten voor algehele afschaffing van de leasmogelijkheid, als je daar voor ben.
Onbekend
Beste Arie en Leon
In april afgelopen jaar wist ik al dat ik dit qoutumjaar 100000kg tot 120000kg over ons eigen qotum zou gaan melken. Ik heb toen al een planning gemaakt om te gaan kopen en leasen en eerst gewoon door te melken. Toen in junni 25000kg geleasd en 40000kg gekocht met de gedachte de rest komt wel je weet maar nooit ??? Toen in december de prijs als een komeet omhoog schootheb ik bsloten om hier niet aan mee te doen en alle maatregelen genomen zoals die al eerder geschreven zijn , ik voer op dit moment per 100 kg geleverde melk aan de fabriek minder dan 25 kg brok die echt niet de duurste is en de rest kuil en mais
lekker goedkoop!!Toen dit nog niet voldoende was tussen kerst en oud en nieuw toch nog 20000 kg gekocht, geheel tegen mijn principes maar ik was er zelf bij.
Hebben jullie mij horen klagen over de hoge prijs, nee toch,want ik weet ook wel zolang er boeren zijn de veel betalen de prijs niet omlaag gaat ,de kopers hebben het zelf in de hand! Dus ik zou jullie willen vragen hou toch op met direct een negatief oordeel te hebben op iedereen die zegt dat het quotum (te) duur is,en probeer eens een positieve insteek te plaatsen.
Onbekend
Jou verhaal wist ik uiteraard niet, dat leasmelk abnormaal duur is zijn we gauw eens.
Laat ik het eens omkeren, ik heb dit jaar mijn grootste gedeelte van mijn quotum verkocht (ben een stopper).
Wegens een fiscaal verhaal ( moet je niet negatief zien, want het gaat echt niet over compensatie van verliezen) was het zeer wenselijk dit jaar te verkopen.
Dat heb ik dus gedaan, gemiddelt een goeie 40 cent, na aftrek makelaarskosten
Natuurlijk had ik achteraf veel meer kunnen krijgen, maar ik wilde geen risico om aan het eind van het jaar klem te zitten.
Nu ga ik niet klagen, ik wilde zelf niet meer risico.
Maar omgekeerd jij hebt voor het laatste wat je wilde, beter moest kopen/leasen wel het eind van het jaar afgewacht.
Mag ik dan zeggen dat wie het op het einde van het jaar laat aankomen risico neemt?
Onbekend
voor leasen tegen prijzen zoals Stegro die nu aangeeft :6,4ct kan je het ook wel op verevening laten aankomen en vlak voor het einde quotumjaar een inschatting maken en het overtollige laten weglopen.
Onbekend
NOG EVEN EN JE BETAALD VOOR LEASE MELKMEER
DAN JE VOOR DE MELK KRIJGT
Onbekend

Hoe zit het met het referentiejaar voor de toekomstige toeslag per kg melk. Was dit niet 31 maart 2004? Is leasen dan toch niet zo gek?
Onbekend
Beste zwiep ik heb al eerder gewaarschuwd voor de komende hoge prijzen en heb al eerder het verwijt aan lto gericht dat ze door de boeren niet op tijd te laten kopen een ramp over diezelfde boeren aan het afroepen waren . Ik heb ook toen ze de boeren op vakantie stuurden , in een schrijven gesteld dat , dat niet verstandig was maar dat dit een wel heel makkelijk advies was . Iets adviseren zonder de consequenties daarvan te hoeven dragen kan elke zot . Ik ben een structurele verleaser en ik behoor tot de echte diehards , ik heb alles meegemaakt van de 0,12 cent in het mkz jaar voor een zeer behoorlijke portie van niet verleast melkquotum tot 0,65 cent in het jaar daarop . Er is bijna geen structurele verleaser te vinden die met zijn hele hebben en houden tot het laatst durft te wachten , maar de leaser dwingt ons daartoe omdat hij pas op het allerlaatste moment begint te tellen . Dit is zenuwslopend , voor jullie gaat het maar om tien hooguit 20 % van jullie inkomen bij de verleaser kan dit gerust tot 80 % oplopen dit moeten de leasers zich eens goed realiseren . Prijzen van 5,5 eurocent en meer zijn niet goed evenals prijzen lager dan 4 . De ramp dit jaar was reeds te zien in september toen had men op de bedrijven al moeten starten met het treffen van maatregelen . Op tijd en correct waarschuwen voorkomt dit soort ellende oke op dat moment gaat de prijs omhoog niet leuk voor een leaser , maar je voorkomt wel het soort ellende waar je nu in terecht komt aan de ene kant een veel te hoge productie en aan de andere kant leaseprijzen die kant nog wal raken .Ik heb voor deze ellende gewaarschuwd en er ook naar gehandeld Ik ben nu pas op de markt met de leasemelk en gelijk moet ik er de rem op zetten eerste portie vandaag weg van 20 voor 6,3 tweede vanavond van 65 voor 6,5 en heb hem nu verhoogd naar 7,0 ik wil nl. morgen niet gelijk alles kwijt zijn . En het zou me niet verbazen dat ik het dan nog te vroeg gedaan heb . Ik begrijp mijn collegas echt niet dat ze zo zot zijn . Deze collegas gooien de naam van boer zijn letterlijk te grabbeldit klinkt niet alleen grof maar is ook grof . Dat ik vaker negatieve kritiek uit op onze organisaties komt omdat ik geen enkele visie bij hun aantref . Het enigste wat ik daar zie is hautain gedrag wij beslissen en weten wat goed voor jullie is . Je kunt kritiek hebben wat je wilt als het niet in hun straatje past gooien ze deze achteloos over hun schouder .
Onbekend
Ik hoop dat je mij geen collega noemt. Ik ben geen belegger/speculant maar boer.
Ik melk mijn koeien en dat is de enige visie die in de toekomst de boerenstand er bovenop krijgt. Blijf lekker verleasen het is je goed recht. Maar deze 'zot'wil het woord COLLEGA niet meer horen!
Onbekend
Bartje,

Eindelijk een structureel verleaser die zijn visie en aanpak laat zien
Je kan het ermee eens zijn of niet, feit is wel dat op deze manier een goede discussie over het leasen mogelijk is. Met alleen tegenstanders kun je wel van gedachten wisselen, maar kun je geen objectieve discussie voeren met goede argumenten.

Ik vind het daarom jammer dat je leon een beetje negatief afschildert. Wat respect voor zijn manier van werken is op zijn plaats (nogmaals: onafhankelijk of je her ermee eens bent of niet)

NB
met "zot" werd volgens mij de LTO bedoeld
Onbekend
DIT JAAR HEB JE EEN veel beter saldo dan ,
als je het melkkwoutum zelf vol zou melken
wat ga je volgend jaar doen??
70% melken of verkopen
Onbekend
Ik zag dat iemand 6,5 kreeg
Ik wil ook wel eens 6,5 beuren
Wie o wie ,ik heb wel btw melk hoor
Onbekend
Hallo De Bruin,

Je kan het altijd zelf op Quotum.nu probren: [www.quotum.nu]
Onbekend
doe maar even rustig aan.
Over een paar dagen heb je spijt als je nu voor 6,5 verleast.............
Onbekend
Dereek jij bent weer zo'n profeet als iedreen een paar dagen wacht heb je nooit niks. Over een paar dagen wordt het goedkoper/duurder dat weet echt NIEMAND
Zaken doe je op vandaag en niet over een paar dagen..
Onbekend
Je hoeft geen profeet te zijn om op de korte termijn ( = eind januari) te voorspellen dat leasemelk alleen nog duurder kan worden.
Een rondje bellen leerde mij dat er weinig tot geen leasemelk voorhanden is (dat makelaars het voor deze prijzen nog vasthouden geloof ik niet, prijs is hoog en termijn om te verleasen is nog maar kort). Wel weet ik dat er nog veel boeren deels moeten leasen of de melk weg moeten laten lopen.
Ik ben bang dat de prijs alleen maar omhoog kan gaan
Onbekend
Dat er geen bergen melk meer boven de markt hangt is duidelijk . Maar waarom zouden handelaren je nu laten weten wat ze nog hebben , dit zijn voor hun de kaskrakers tot op de laatste dag blijven ze verkopen . Waar bijna niets meer zit is ook duidelijk dat is bij lto aan deze prijzen verhandelen zij liever niet . Wanneer je een voor hun te hoge vraagprijs neerlegt dan krijg je opeens telefoon van een derde die het dan vervolgens wel voor die prijs weet onder te brengen . En dan roept siemjan dat we geen handelaren meer nodig hebben laat me niet lachen . Sinds de cooperatie de vleeshandel grotendeels in handen heeft zijn er geen fatsoenlijke prijzen meer uit de bus gekomen . Siemjan en lto zien maar een kant van de medaille en dat is hun makke en doen alsof die andere geen leden zijn dit is pure discriminatie . Voor topprijzen moet je nu echt niet bij hun zijn maar dit heb ik ook reeds in een eerdere verhandeling aangegeven , dit heb ik al meerdere keren in een reeks van jaren bij hun ondervonden . Lto is er niet voor dé leden ze zijn er maar voor een beperkte groep van hun leden en zelfs daar doen ze hun werk niet goed voor .
Onbekend
Piet eerst moet het structurele verleasen daadwerkelijk afgeschaft zijn . Dat is het tot nu toe nog niet . In Brussel is de laatste kogel nog niet door de kerk en ik moet het nog zien . Dit gesodemieter maak ik nu al mee voor de vierde of vijfde keer . Als ik zo bang was , was ik mijn quotum al lang kwijtgeraakt . Dit soort acties heeft voor de overblijvers alleen maar voordelen , hoe groter de groep die verkoopt des te kleiner het aantal verleasers . Ik hoef straks niet meer te concurreren met een berg structurele verleasers daar het merendeel van de verleasers straks weer zelf melken en die verleasen niet voor 3 eurocent .De bodem in de markt komt dan weer daar te liggen waar hij lag voordat er zo een berg verleasers op de markt actief was . Een volgende consequentie hiervan zal zijn dat de koopprijs niet onderuit gaat en waarschijnlijk zelfs zal stijgen . Hoge leaseprijs dan ook hoog rendement voor het geinvesteerde geld in het quotum . De vraag blijft wat gebeurt er dit jaar daadwerkelijk . Een ding had ik in elk geval goed gezien toen ik hier voorspelde dat de verleasers niet tot het allerlaatste moment zouden bljiven afwachten en daar is onder de huidige productie ook weinig reden toe . Veel te hoge productie en in december redelijke prijzen waarop zou je dan nog wachten wanneer je ervan overtuigd bent dat dit het laatste jaar is dat je nog kunt verhuren . Deze stormloop haalt voor het komende jaar de druk fors van de ketel af .Hieronder lees ik het commentaar op Dereek ik zie geen reden waarom hij ongelijk zou hebben . Coberco zowel als campina schrijven de productie ligt in lijn met het fabrieksquotum t.o.v. vorig jaar . Zij vinden dus dat er maar minimaal meer is gemolken dan vorig jaar . In de waas die zij voor ogen hebben moet ik ze nog gelijk geven ook . Ik vraag me alleen af wie die veehouders dan zijn die volgens het productschap t.e.m. november de landelijke productie met bijna 3% hebben laten stijgen t.o.v. vorig jaar . Voor de mensen die het niet weten 3/4 van de totale nederlandse productie wordt aan deze twee geleverd . Dit is zonder meer versluierde berichtgeving er wordt op de keper beschouwd niet gelogen maar je moet wel héél goed lezen . Ik vind dit bedrog wanneer iemand anders dit anders ziet heb ik daar geen moeite mee .
Onbekend
Leon je schrijft steeds beter, ik begin je ondanks dat je een structurele verleaser bent, steed meer te mogen.
Onbekend
Bartje je hoeft me niet te mogen wanneer je maar begrjipt wat ik zeg en mij niet als een vijand van de melkveehouders ziet , want dat ben ik beslist niet . Wat ik als verleaser beur staat volledig los van mijn mening hoe men op bepaalde situaties moet reageren .Adviezen die ik geef zijn niet bedoeld om leaseprijzen op te krikken ,maar om een zeker evenwicht in de productie te krijgen , dan krijg ik de eerlijkste prijs en betaald de ander de eerlijkste prijs . Fout zitten doe ik trouwens ook wel eens maar wie niet .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , melk , leasemelk , koelen , btw en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1