Aanbod moet nog komen!

Bij ons in de regio zitten veel gestopte pachtboeren die vallen onder groot grondbezitters. Al deze melk zit momenteel nog bij de pachters, het wordt momenteel hard gespeeld. De grootgrondbezitters willen 100% van de melk hebben anders moeten de ex veehouders het pand verlaten omdat ze het bedrijf staken. Deze pacht ex boeren zaten natuurlijk op een goudmijn, ze zaten op goedkope bedrijven op meestal idilysche plekjes en konden nog eens een 25000 euro per jaar binnenhalen door de melk te verleasen. Ze wachten met z'n allen nog op de uitslag van de rechtzaak alvorens er actie ondernomen gaat geworden. Over twee weken komst er dus pas echt meer aanbod los door de nieuwe lease regels. De prijs zal nooit laag worden maar het lijkt me nu niet verstandig om boven de 40 euro voor een kilo te betalen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ecxact het zelfde verhaal vertelde mijn accountant alleen heeft hij veel klanten rond Kampen waar onder andere de gemeente Kampen duizenden hectares in bezit heeft.
Ook daar wachten de pachters op het laatste strohalmpje alvorens te verkopen.
Onbekend
je moet voor de aardigheid eens een quotumhandelaar bellen en eens "serieus" met hem praten over quotum wat je wil verkopen je zult er van opkijken hoe weinig ze je bieden!!
echt doen hoor
Onbekend
wat bieden ze dan pieter
Onbekend
Ja vertel eens, wat wordt er dan geboden.
Wanneer ik "serieus" met een quotumhandelaar bel bied deze mij iets onder de 40 cent. Verkopen wil ik het niet, maar echt weinig vind ik het ook weer niet
Onbekend
........................................
Onbekend
Maar hoe gaat het als de verleasers winnen.? Komt deze melk dan op de markt als lease melk? Volgens mij winnen de verleasers het kort geding. De advocaten van de verleasers waren veel beter dan van de andere partij, zegt men, maar de rechter beslist.
Onbekend
Ik ben voor de blivende melkveehouders, maar ik denk ook dat de verleasers een goede kans maken, het zou een slechte zaak zijn
Onbekend
Slechte zaak,wat is slecht? Ik denk dat er niks door veranderd als het structueel verleasen word afgeschaft? Wat heb je aan een kortstondig markteffect(prijsval wat nog zeer de vraag is) doordat er even wat meer melk op de markt komt?
Daarna is het toch weer hetzelfde , als men quota te duur vind en geen geld heeft moet men het gewoon niet kopen!Brutus schreef:
>
> Ik ben voor de blivende melkveehouders, maar ik denk ook dat
> de verleasers een goede kans maken, het zou een slechte zaak
> zijn
Onbekend
Ook als de stichting de rechtzaak wint zal er weinig gebeuren.
De veehouders die voorheen namelijk elk jaar 75000 kg leasmelk huurden die kopen nu.
Als die lease melk weer op de markt komt zou het kunnen dat de lease prijs daald,en omdat er dan een mindere vraag is naar koopmelk zou daar het zelfde kunnen gebeuren.
Maar als je het teduur vindt moet je je tijd afwachten.
Onbekend
Er moet ook nog kapitaal zijn om te kopen! Gezien de huidige prijzen van de melkzijn de banken niet bereid om er geld in te steken. Dus er wordt verder gehuurt en niet gekocht. Hebben jullie een andere mening, zeg het dan.
Onbekend
"De handel" geeft altijd zo"n 2cent minder dan de marktprijs (de noteringen in dit geval).Zo kopen ze de melk van diegene die niet het risico willen of kunnen lopen van een quotumprijsdaling. Denk hierbij aan sterfgevallen waarna het quotum wordt verkocht door de erfgenamen,of verplaatsers die het vervangende veebedrijf inclusief quotum kochten.Waneer de prijs toch begint te dalen, dan verkopen ze simpelweg eerst hun eigen melk. Maar altijd nog 1 cent boven hun aangekochte prijs.Dit is m.i. dan ook een van de belangrijkste redenen van de te hoge quotumprijs.Vandaar mijn pleidooi voor het verbieden van aan- en verkoop binnen 1 quotumjaar.
Onbekend
Als iemand een ander bedrijf koopt met quotum lijkt het me redelijk dat hij zijn eigen melk mag verkopen binnen het zelfde jaar,de quotumprijs word niet bepaald door de vraagprijs maar door "wat de gek er voor geeft"
Onbekend
Wanneer deze regel in zou treden, dan is uw redelijkheid overbodig. Dan zal nl het aankopen van de melk van het door te starten bedrijf, niet als onderhandelingspunt meer worden gebruikt. Deze melk gaat dan de reguliere handel in.
Onbekend
Het pleidooi van u om niet in één jaar dezelfde melk tekunnen kopen en verkopen is een heel goed idee.
Een andere manier zou misschien zijn dat allen melkleverende bedrijven melk mogen kopen.
Als Siem-Jan Schenk dit leest laat LTO daar eens een pleidooi voor houden!!!!!!!!
Onbekend
Wijze woorden,tenminstevoor melkende boeren.
Aangezien wij voor de wet allen gelijk zijn moet dit niet.
Handel en speculatie is niet strafbaar, ook niet voor mensen die zich aan deze zaken ergeren.
Het staat een ieder vrij om ook te handelen/speculeren.
Onbekend
In beginsel hebt u gelijk. Wanner echter blijkt dat deze handel te veel nadelige neveneffecten schept ( o.a.economische), dan is het hierin ingrijpen te verdedigen. Zo is quota ook niet over de landsgrenzen heen te verhandelen.
Onbekend
Dank je, maar door alleen melkleverende bedrijven melk te mogen laten kopen ontneem je niet de handelaren zoals Steegro deze handel
Onbekend
steegro melkt zelf ook.de handel koopt quotum van een boer en laat die melk op naam van die boer staan.dit is in feite hetzelfde als makelaars bemiddelen voor een boer die zijn quotum wil verkopen.
Onbekend
Hardop denkend: zo omzeilen ze een eventuele nieuwe " COS-regel" inderdaad. Kan dit gat in die regel niet worden gedicht door het geldspoor van zo'n transactie te volgen? Verkoper ontvangt in die situatie zijn geld voor zijn quotum reeds voordat dat quotum op naam staat van een koper. Sterker nog: de koper is zelfs nog niet eens bekend. Is misschien de volgende wetsregel juridisch waterdicht :Opbrengsten verkregen uit verkoop van melkquotum moeten RECHTSTREEKS verkregen zijn van de kopende. Deze kopende dient bij het COS geregistreerd te staan. Bij overtreding van deze regels mag de verkopende partij de ontvangen opbrengst behouden zonder dat hij zijn quotum hoeft af te staan aan de betalende.Zo voorkomje ook dat de handel via hun stichting derdengelden werkt.
Onbekend
persoonlijk vindt ik de situatie in duitsland het beste.je hebt een quotum beurs alleen melkveehouders kunnen inschrijven voor melkquotum en bij de melkbeurscommissiemoet een bankgarantie worden afgegeven.alle transakties gaan van boer tot boer en geen enkele handelaar voerfabriek makelaar zit er tussen
Onbekend
Zeb, denk jij dat de verkoper alvast geld krijgt van de handelaar dan. Volgens mij krijgt hij of zij dit pas als de melk doorverkocht is aan een kopende boer.
Over aanbod gesproken: ik denk dat er nog wel wat aanbod zit, maar ook nog veel vraag.
Onbekend
Hier in de buurt meegemaakt: boer verkoopt hele quotum aan handelaar/grootmelkveehouder en beurt geld. Na een jaar heisa met COS, handelaar had gekochte melk verhuurt
Onbekend
Volledig mee eens Jan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melk , pacht en goudmijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN