Quotumhandel

Een collega van ons hoorde op de afdelingsvergadering van Leerdammer het volgende: met ingang van 1 april 2006 is het niet meer mogelijk quotum binnen een jaar na aankoop weer te verkopen. Ervan uitgaande dat de mensen van Leerdammer geen onzin uitkramen, komt het er dus op neer dat quotumspeculatie door actieve melkveehouders onmogelijk wordt gemaakt.
Op de PZ-site wordt hier trouwens nog geen melding van gemaakt, dit zal dus wel een verrassingsaktie worden.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Volgens mij is dit alleen als je zonder pachtcontract koopt/verkoopt.
Onbekend
Nee, Piet, dan mag je drie jaar niet verkopen: dit zou een nieuwe regel zijn.
Onbekend
Dit is de info die LNV gaf over de regel waar jij op doelt:
"Quotumoverdracht zonder grond
Vanaf 1 april 2006 kunnen melkveebedrijven de melkproductie uitbreiden met 10% per heffingsperiode (1 april tot en met 31 maart) door quotum aan te kopen zonder dat tegelijkertijd grond moet worden gekocht. Een melkveehouder die over minder dan 20.000 kg melkproductierechten per hectare beschikt, mag zelfs met een groter percentage zijn melkproductie/-quotum uitbreiden zonder extra grond aan te kopen, totdat de grens van 20.000 kg quotum per hectare is bereikt.
Deze maatregel maakt de overdracht van grond in bepaalde gevallen overbodig. Dat scheelt in de kosten en leidt tot administratieve lastenverlichting. Nadat grondloos quotum is verworven, mag gedurende 3 heffingsperiodes geen quotum worden verkocht."

De geruchten waar ik het over heb, gaan over een beperking op de handel van quotum: men zou in één quotumjaar niet mogen aan- en verkopen. Dat staat niet in dit bericht van medio januari.
Onbekend
1 APRIL
Onbekend
Als je quotum koopt moet je het een keer volgemolken hebben om weer te verkopen dat is al lang zo .
Onbekend
Onzin, wim. Je kunt het de volgende dag weer verkopen.
Onbekend
zelfde quotum Ruud of een ander deel van je eigen quotum ?
Onbekend
andere deel. zolang je het verkochte portie maar niet groter is dan wat je zelf gaat melken.
Onbekend
allebei, zolang je het nog niet hebt ingestuurd naar het COS.
Onbekend
melk is melk
Onbekend
ik heb uit betrouwbare bron wel eens gehoord dat er op die bijeenkomsten nogal wat bier geschonken wordt....................................................! (verdere uitleg lijkt mij overbodig)
Onbekend
nee arie melk heb ik niet gezien ,wel kaas leerdammer kaas
Onbekend
het bier komt pas op het eind en ja ik heb het op de vergadering ook gehoord ,het schijnt een nieuwe regel te zijn om speculatie te verkomen.
Onbekend
emotie is een slechte raadgever, maar af en toe kan het wel eens handig zijn om met behulp van bier mensen over de streep te trekken.
Onbekend
En nog erg lekker ook
Onbekend
Veehouders die melkquotum aanschaffen mogen in hetzelfde seizoen geen quotum meer verkopen. Dat blijkt uit de vernieuwde superheffingsregeling van het landbouwministerie.
De regeling wordt zaterdag als het nieuwe quotumjaar ingaat, van kracht.
De maatregel is op aandrang van het Productschap Zuivel (PZ) en de zuivelsector genomen om speculatieve handel met melkquotum te ontmoedigen. Volgens een woordvoerder van het productschap heeft de maatregel gevolgen voor een beperkt aantal handelende quotumhouders. Hoeveel kilo’s melk daarbij betrokken zijn, is niet duidelijk.

Het blijft toegestaan in hetzelfde superheffingsjaar eerst quotum te verkopen en daarna te kopen. Zoals eerder al bekend werd, wordt het per 1 april ook mogelijk melkquotum te kopen zonder daarbij ook grond te kopen. Melkveehouders die grondloos quotum aanschaffen mogen echter drie jaar lang geen quotum verkopen. Ook die beperking is bedoeld om speculaties tegen te gaan.
anonymous_188
Zo ver ik begrepen heb is dat als je inderdaad melk zonder grond koopt/pacht, en dan mag je geloof ik ook maar maximaal 100.000 kg per jaar kopen.
anonymous_821
Foei toch, die boeren horen toch melk te drinken op zo'n vergadering?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders en leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0