De logica is ver te zoeken

Dat er geen draaiboek voor Blue Tongue bestond, zowel hier niet als ook niet in België of Duitsland is nog wel te begrijpen.
Maar bij het volgende bericht grijp je naar je hoofd.
<<<<<<<<<<<<
Duitsland: geen insecticiden tegen bluetonge
In het Duitse grensgebied bij Kerkrade worden geen insecticiden ingezet om bluetongue te bestrijden.
Het ministerie van landbouw van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen voelt niets voor het gebruik middelen om de muggen te doden die de ziekte onder schapen verspreidt.
Dat meldden Duitse media zaterdag. Schapen, geiten en runderen in het gebied rond Aken moeten wel verplicht in de stal blijven. In Nederland is het gebruik van bestrijdingsmiddelen verplicht gesteld in een straal van twintig kilometer rond het bedrijf waar bluetongue werd vastgesteld.



Publicatiedatum: zaterdag 19 augustus 2006
Door: ANP

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Als het waar is dat het vliegje bij deze lagere temperaturen minder actief is dan is dat toch nog niet zo gek? Het is in ieder geval een illusie dat je alle vliegen met het insecticide uitroeit. Geen oorlog of er blijft wel een soldaat over. Zelfs met een middel dat alleen dat bepaalde vliegje (wiens naam ik kwijt ben) raakt is toch niet afdoende. Waar eindig je? Bij 10 , 100 of 1000 kilometer? Ik vind de Duitse maatregelen nog niet zo gek. Maar wel met strikte naleving, dus goede controle en hoge boetes
Onbekend
Logica ver te zoeken? Zo ken ik er nog wel een. Alle mest hier in NL moet worden gezodebemest en in Duitsland wordt het bovengronds uitgereden. Er is zoveel onlogisch hier in Nederland Arie. In Belgie mag je Pour On produkten zoals Coopertix gebruiken en hier niet , totaal onlogisch. Mijn BMW kost in Duitsland al gauw 10000 euro minder , totaal onlogisch. En zo kunnen we nog wel ff doorgaan.
Onbekend
Maar daar kun jij niks aan doen Arie , zo bedoel ik het niet.
Onbekend
Nee maar dit is wel een graatje erger hoor, en dat zeg ik tevens tegen JAAP.
Die denk kennelijk dat het allemaal wel los loopt.
Nou ik vond zojuist op de site van onze zuiderburen het bericht dat daar ook runderenbesmet zijn en zelfs uitwendige ziekteverschijnselen vertonen.
Dat is een hoogst ernstige ontwikkeling aangezien tot heden men er vanuit ging dat runderen wel besmet konden worden maar er zelf geen last van hadden
[www.vilt.be]
Onbekend
Je bedoelt: JAAP AAP

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , landbouw , stal , geiten , schapen en bluetongue geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2