Illustratie van: Thijs-4620

Verband verdenking Woerden met Limburg

Verband verdenking Woerden met Limburg
De bluetongue-verdenking op een exportstal in Woerden houdt verband met de uitbraken in Zuid-Limburg. De verdenking betreft een klein aantal Zuid-Limburgse runderen dat al voor de vervoersbeperkende maatregelen door de exporteur naar Woerden was gehaald.
Dat heeft een woerdvoerster van het ministerie van landbouw bevestigd.
De bluetongue-verdenking in de buurt van Sneek betreft een schapenbedrijf. Hier zou het gaan om een al wat ouder geval, waarvan nu ook wordt onderzocht of het wellicht bluetongue betreft. Het ministerie van landbouw kan dit laatste aspect niet bevestigen.
De uitslagen van het het onderzoek in Woerden en Sneek worden naar verwachting van het ministerie donderdag of vrijdag bekend. ?Als de test in Sneek negatief is, kan het exportverbod voor het Noorden van Nederland waarschijnlijk vrij snel worden versoepeld?, aldus de woordvoerster.



Publicatiedatum: dinsdag 22 augustus 2006
Door: Agrarisch Dagblad

Deel dit topic

Reacties

Onbekend

De eerste uitslagen van de monsters die de van bluetongue verdachte schapenhouderij in de buurt van Sneek zijn genomen zijn negatief, met andere woorden er is geen virus gevonden. Op 23 augustus volgt de definitieve uitslag op basis van nader onderzoek in Engeland.
LNV heeft LTO laten weten dat er rondom Sneek nog geen gebieden van 20, 100 en 150 kilometer worden ingesteld. In het onwaarschijnlijke geval dat de uitslag positief is, hoeft het nog niet zo te zijn dat het virus verspreid is in het gebied. Dit hangt af van de activiteit van de knutten. Wel lijkt hiermee de kans verkeken dat het nationale exportverbod van runderen, schapen en geiten snel wordt opgeheven.

Er is een rund met antistoffen gevonden op de verzamelplaats bij Woerden-Vleuten, maar LNV gaat er van uit dat dit dier al serologisch positief was voordat het vanuit Limburg op transport ging, waardoor deze vondst geen probleem vormt. Het dier staat veilig in de quarantainestal.
Onbekend
Gelukkig ook wat goed nieuws, zoals het er nu uitziet.
Onbekend
Van wanneer is dit bericht ?
Onbekend
LTO Noord, 22/08/06

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stal en bluetongue geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN