Superheffing--- P.A. de Hoog

Op 3 maart heb ik zoals beloofd een mail gestuurd naar P A de Hoog
Hieronder het antwoord dat ik heb gekregen op de vraag of superheffing aan te vechten is.
vr groet, koebooer 2

Geachte ...................


Ik heb de discussie op de site waarnaar U verwees bekeken.

De gedachte dat geen superheffing zou dienen plaats te vinden bij een tekort aan melk, biedt naar mijn mening aanknopingspunten voor een verdere bestudering van het probleem. Of dit zou moeten leiden tot en actie voor de rechter dan wel andersoortige acties, of wellicht het afzien van enige actie, zal nader bekeken moeten worden.

Een tweetal praktische punten. Ik ben geen advocaat, dus als er geprocedeerd moet worden, zou dat in samenwerking met een advocaat moeten gebeuren. Dat behoeft op zich geen probleem te zijn: in een principiële zaak als deze is het werken met een klein team wellicht te verkiezen boven de behandeling door één persoon. Op de site is gesuggereerd dat zou moeten worden gewerkt op basis van no cure no pay. Ik ben daartoe niet bereid. Ik werk uitsluitend op basis van een uurtarief. Dat zou betekenen dat de betrokken boeren een fonds te betaling van de kosten zouden moeten vormen.

Ik merk voor de goede orde op dat ik hiermee niet heb toegezegd de behandeling van de zaak op mij te nemen als daartoe een verzoek zou worden gedaan; ik heb slechts aangegeven onder welke voorwaarden ik bereid ben een verzoek tot behandeling van de zaak in overweging te nemen.


Met vriendelijke groeten,


P.A. de Hoog

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Bied aanknopingspunten.....

Kan hij aangeven hoe groot hij de slagingskans acht?
Onbekend
Ben bang dat dàn reeds de teller begint te lopen.

Dat zegt genoeg dus.
Onbekend
Als je gaat procederen om een "koe", dan geef je er eentje toe 😉
Onbekend
"Ik ben niet bereid om op basis van nocure no pay te werken" . Vrij vertaalt "Ik zie er helemaal niets in, maar als jij van je centen af wil ben ik volgaarne bereid aan uw verzoek mee te werken".
Onbekend
Zoiets kan alleen maar op groote schaal.
Onbekend
hebben onze organisaties niet voldoende juristen in dienst die een begin kunnen maken (lto, nmv)
pak op die handschoen en probeer met deze argumenten (geen superheffing als europese quotum niet vol is) verlaging van superheffing of nog beter europese verevening te realiseren
Grasbaal
Net als veel melkveehouders wil ook deze adviseur vooraf een goede prijs afspreken.....

No Cure No pay is vooral interessant met eventuele zeer grote schadeclaims die geind kunnen worden als er gewonnen wordt. Een zaak als deze is gewoon een (vele) uurtje factuurtje zaak.

Dus mannen, een pot vormen met enkele tienduizenden euro's en Peter kan aan de slag!

<img src=nieuwsgrazer.nl/photo/20030515001748850.jpg>/;

Foto is gemaakt na afloop van het melklease kamerdebat: [www.nieuwsgrazer.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , superheffing en uurtarief geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1