Boerenlucht als luchtverfrisser

RUINERWOLD (ANP) - Een kruidenier in het Drentse Ruinerwold heeft bedacht om boerenlucht als luchtverfrisser op de markt te brengen. De geur van het platteland is bedoeld voor plattelanders met heimwee en nieuwsgierige westerlingen.

Sinds woensdag staat de luchtverfrisser in flacons, maar ook als geurpot in de schappen. ,,Het loopt als een speer, we hebben er al 270 verkocht'', aldus bedenker Henk Smit.

Bron: [www.bnr.nl]

Geniaal dit idee, Jan Roelof wil jij niet zon flesje halen om te testen wat voor geur het heeft??. Ik wil ook wel het hele jaar de geur van vers gemaaid gras of lekker hooi in huis. Als het naar kippenmest stinkt dan mag hij het houden........

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
He, dat is Henke van Jammer! Als hij dit zomer tijdens de Daverdagen weer op de schaarlift kruipt, kan hij tijdens de HenkiePenkie-Vinylshow vanuit de nok van de tent ' heel Ruinerwold dit "geurtje" laten ruiken. Hij heeft zelf i.i.g. wel een neus voor zaakjes...
Onbekend
Wat ruik ik hier toch?
Grasbaal
Tis dus weer een (te) gek idee van Johan Vlemmix, zie hier RTL Boulevard fragment:[www.videograzer.nl]
Grasbaal
Henk Smit was vanmiddag te beluisteren op Radio 2 (Stand.nl): [www.nieuwsgrazer.nl]
Grasbaal
"Stinkend rijk” van Drentse boerenlucht

RUINERWOLD - Een Drentse kruidenier verkoopt sinds deze week flesjes met boerenlucht. „Haha, ik word stinkend rijk.”

„Ik was op een boerderij hier in de buurt en rook de lucht. Lekker geurtje. Toen dacht ik: dit is mooi, dit gaan we verkopen.”

Henk Smit is kruidenier in Ruinerwold, een dorp onder de rook van Meppel. In de hoofdstraat runt hij Opoe’s Erfenis, een winkeltje waar de nostalgie van af druipt. Brood, snoep, wasmiddelen; allemaal uit grootmoeders tijd. „Mensen worden gek van die computers en mobiele telefoons. Er is een enorme hang naar vroeger, mensen willen proeven van de tijd waarin het allemaal niet zo jachtig was.”

In de woonkamer achter het winkeltje vertelt Smit (42) vol met ideeën te zitten. „Je moet af en toe iets leuks doen.” Zo kwam hij ooit met de plasgoal in een urinoir, een doeltje met een bal aan een touwtje waar mannen tegenaan konden plassen.

Sinds deze week staat boerenlucht als luchtverfrisser op de toonbank. De „lucht van het platteland” zit in een flesje met spray (9,95 euro) of een potje met een soort badkorrels (14,95 euro). „Een boer die op vakantie gaat kan het potje in de hotelkamer zetten. Binnen tien minuten ruikt het naar thuis. Natuurlijk, een varkensboer ruikt anders dan een kippenboer. Dit is de lucht van kuilvoer, zeg maar het ontbijt van de koeien.”

De luchthandel loopt storm. „Binnen twee dagen verkocht ik 1200 flesjes.” Nadat Smit de bekende oranjefan Johan Vlemmix vroeg om reclame voor hem te maken lopen televisieploegen de deur plat in Ruinerwold. „Ongelofelijk. Het overspoelt ons. Twee dagen heb ik alleen maar aan de telefoon gezeten.”

De geur van het platteland is volgens de kruidenier niet alleen bedoeld voor boeren met heimwee. „We hebben zo’n last van al die westerlingen die hier komen. Na een halfjaar verbouwen aan het boerderijtje zitten ze ’s zomers in de tuin en dan stinkt het naar stront. Daar klagen ze over en moeten de boeren die hier al eeuwen wonen weg. Krijgen die boeren te maken met stankcirkels. Daarom zeg ik tegen die westerlingen: ruik maar lekker aan dit potje en bevalt het niet blijf dan mooi in Amsterdam of Scheveningen.”

Hoewel hij de flesjes boerenlucht ook via internet slijt, is de actie volgens Smit alleen maar bedoeld om zijn winkel op de kaart te zetten. „Ik kan als kleinste kruidenier van Nederland geen dure reclamecampagne betalen, maar heb met deze stunt wel hetzelfde effect.”

Volgens eigen zeggen hebben zich vanuit heel Nederland 85 geïnteresseerden gemeld om dealer van het luchtje te worden. Er is ook belangstelling vanuit Duitsland. „Hoe het spul daar heet? Bauernlufte, denk ik. De site farmersair.com heb ik overigens al vast laten leggen.” Wordt Smit slapend rijk van lucht? „Nee, daar moet je Nina Brink voor heten. Die deed het met gebakken lucht nog beter. Volgens de goede rooms-katholieke traditie mag je niet overdadig rijk zijn. Daar houd ik maar aan vast.”

Bron: [www.refdag.nl]
anonymous_602
Ik zal wel eens kijken Co wat voor geurtjes hij daar heeft. Boer Frans vond het in ieder geval behoorlijk stinken volgens een artikel in de Meppeler Courant: "Keerl wat stinken dat spul" aldus Frans.

<img src="[www.boerenlucht.nl];

Er is ook al een commercial gemaakt:


www.boerenlucht.nl
anonymous_602
En een vriendje bij de krant helpt ook goed....
anonymous_602
Ik denk toch dat je hiermee een aantal mensen te kort doet Co. Maar gezien de connecties van Henk Smit (idd de zanger van Jammer: [www.home.zonnet.nl] ) is een samenwerking met Johan Vlemmix gauw geregeld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , gras en hooi geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
34
TREFWOORDEN