Mond- en klauwzeer gegevens Kootwijkerbroek moeten openbaar

Vanavond op Netwerk TV

Het ministerie van Landbouw moet alle gegevens vrijgeven op basis waarvan onderzoekscentrum Instituut voor Dierhouderij en Diergezondheid Lelystad (ID-Lelystad) in 2001 concludeerde dat een kalf in Kootwijkerbroek was besmet met MKZ. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven(CBb) bepaald nadat een zaak was aangespannen door een groep veehouders uit Kootwijkerbroek.

Veel veehouders in Kootwijkerboek hebben twijfels over de uitslag van laboratoriumtesten van ID-Lelystad. Als gevolg van conclusies van het onderzoekscentrum werden in 2001 55.000 dieren gedood om verspreiding van het MKZ-virus te voorkomen. Dat leidde tot felle protesten van veehouders. Vanavond in Netwerk aandacht voor de gedupeerde veehouders en een gesprek met Bas van der Vlies, Tweede Kamerlid van de SGP.

Deel dit topic

Reacties

gerrie-hul
In de eerste plaats hulde aanDOCTER EN BRINIK e.avoor hun vasthoudendheid Wat ik me vanaf 2001 afvraag waarom speeld lnv geen openkaart Als er niets verkerd is gebeurt hoef men daar niet zo geheinzinnig te doen Dat er zo links en rechts grote twijfels zijn is bekend Ik ben daarom ook zeer benieuwd wat er uit komt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , gezondheid , virus , diergezondheid , dieren en mkz geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0