Twee BBB'ers stappen uit de Staten, maar waarom is nog niet duidelijk

Angela Kuiper en Wilfred Lauwen stoppen als Statenlid van de BBB. Ze zijn zelf opgestapt, meldt de partij maandag. “Wat hun verdere plannen zijn is nog niet bekend”, staat in de verklaring van de BBB.

Waarom de leden precies opgestapt zijn is nog onduidelijk.De BBB behaalde bij de Statenverkiezingen van vorig jaar 11 zetels. De BBB werd daarmee de grootste partij in de Brabantse Staten. Toch eindigde BBB buiten de coalitie.HoofdconducteurWilfred Lauwen uit Rucphen stond als nummer 10 op de lijst voor BoerBurgerBeweging (BBB). In het dagelijkse leven is hij ‘gewoon’ hoofdconducteur. Hij belandde naar eigen zeggen dan ook totaal onverwacht in de politiek vorig jaar.“In de peilingen stond de BBB op zes, zeven zetels. Als het gek zou worden, konden we er misschien wel acht halen”, blikte Wilfred terug. “Ik ging er dus vanuit dat ik niet-verkiesbaar was.”DIT VIND JE OOK INTERESSANT: Van conducteur naar de politiek: dat ging zo

Deel dit topic

Reacties

+1
Hans van Bergen
Erg onprofessionele indruk maakt het
Metal ap
Geouwehoer begint al opstappen en zetel behouden
+7
Erik1979..
En dit gebeurt bij elke partij. Als boodschap aannemen en verder. Caroline trekt de kar en zij is oprecht. Dat is het belangrijkste (vind ik)
+1
robbies
@Erik1979.. Ik heb zeer veel sympathie voor Caroline, maar dit vind ik toch wel een aardige flater. Zetelrover Wilfred heeft nota bene ooit op de lijst gestaan voor de SP. Gaat die nu het linkse provinciebestuur aan een zeteltje extra helpen?
+1
Erik1979..
@robbies kan ze toch niets aan doen. Dit gebeurt in iedere partij.
+5
Braboboer
@robbies

De BBB heeft in korte tijd veel mensen moeten werven voor alle 12 provincies en de 16 1e kamerleden. Volgens mij in totaal 115 personen.

Dat er dan na een jaar 2 opstappen en in flevoland een akkefietje is geweest met 1 statenlid valt volgens mij nog reuze mee voor een jonge partij.

Wel jammer dat het in onze provincie niet meevalt met de BBB.
+2
Erik1979.
@Braboboer precies. En nu is het juist belangrijk vlak voor de Europese verkiezingen als een blok achter de bbb te staan.
Hans van Bergen
@robbies Een ns trein conducteur van de SP zet je niet op de lijst van de BBB
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979..:
En dit gebeurt bij elke partij. Als boodschap aannemen en verder. Caroline trekt de kar en zij is oprecht. Dat is het belangrijkste (vind ik)

Wanneer een partij zo van één persoon afhangt krijg ik er wat de kriebels van, dat is niet gezond
Daarnaast ,behalve dat ze heten pro-boer te zijn, hoe is verder met hun standpunten?
'k zou het eigenlijk niet zo erg weten, het komt ook niet erg uit de verf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onduidelijk , politiek , boerburgerbeweging , bbb en zeven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2.436