'De grond wordt (te) duur betaald'

Schaarste leidt tot hogere prijzen. Dat economisch principe leerden we al op de middelbare school. Dat geldt zeker voor grond: de vraag is hoog en er komt echt geen meter Nederland bij.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
jan 10
Grond aankoop is nooit rendabel geweest en gaat het ook nooit worden,daarvoor is nl te vol voor.Maar alle jaren wat grond bijkopen verstevigt wel je bedrijf.
bio boer
@jan 10 één inverstering voor de volgende generatie 😁
+3
Melkboer16
Grond is niet te duur, het geld is gewoon geen kloten meer waard.
Helaas prijzen we onszelf daarmee uit de markt maar als de grond goedkoper zou worden dan ben je er ook niet blij mee
+1
Spuit11
@Melkboer16 Als je het uit moet geven is het idd niks waard. Maar waarom beuren we dan in verhouding nooit eens meer
bio boer
@Spuit11 consument moet meer overhouden zo ze nog meer kunnen consumeren wat groei economie geeft
Hooibaaltje
@Melkboer16 Bij hoge prijzen kun je ook mooi een keer cashen😉.
Vdejong
Quote Reactie van @Hooibaaltje:
mooi een keer cashen

Eén keer, daarna is het over en uit. Tenzij je naar het buitenland vertrekt
Hooibaaltje
@Vdejong ja terugkopen in de hoop van wat lagere prijzen zal wel niet gebeuren.
Dus optie buitenland komt bij meerdere in beeld die door willen.
Melkboer16
@Hooibaaltje geld bewaren lukt me niet! Dus bewaar we de grond maar.
Wiecher
Grond voor een particulier in Box 3 is voor ons veel te duur.. Op het moment volgens box 3, 2,2 % netto belasting betalen. Als je zoals in artikel genoemde gemiddelde grondprijs van 80.000 euro hebt moet je al 1.760 euro per hectare elk jaar naar de belasting brengen.
Boekhouder zei dat er al plannen zijn om in 2026 of 2027 ook meteen de stijging van de grondprijs jaar op jaar daar boven op meteen te gaan belasten.
Dus boeren die stoppen en hun grond aanhouden zullen toch in eigen beheer houden in box 1 of 2(?).. Of in samenwerking met iemand anders. Maar ik zag ook al een gerechterlijke uitspraak die dit af schoot in een rechtzitting. De rechter zag het als gewoon gelijk een pachtovereenkomst,.. dus "ga door naar box 3" !
bio boer
@Wiecher bv ook nog optie alleen al het vermogen uit een bv halen ben je de pineut

Maar dat is ook zo als je vermogen naar prive haalt een huis ga je ook al vermogen belasting betalen dacht ik
Wiecher
@bio boer Ja, er zijn ook plannen of al lopende richitngen dat het eigen huis ook belast gaat worden.. Wet van hillen was/wordt ook afgeschaft ?
Maar wat betreft die regelingen die van verpachten naar "samenwerking met verpachter" in de vorm van een v.o.f. die zijn bij een rechter niet houdbaar.. zo ik las in de link onder deze tekst.. Is ook een farce.. Ik weet of ze dan elk jaar hetzelfde (huur) winst/vergoeding over maken ? Ter waarde van de pachtprijs voorheen..
Hier zie ik dan iemand die op 150 km van het land woont.. Gewoon een volledige baan heeft. Nooit in debuur of op het land komt. Geen trekker of machine heeft.. Wel een landbouwbedrijf op naam heeft voor de belasting !?? Puur administratief. En naar ik van hem hoorde het land 3 jaar geleden al 25.000 buiten de prijs in de boeken heeft gezet.. huisvennenadvies.nl/landbouw-vof-als-vluchtroute-u…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's school , grond en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN