LIVE | Europees akkoord over invoerrechten op Oekraïense landbouwproducten gesloten

Na de grote boerenprotesten van de afgelopen weken in heel Europa, zijn onderhandelaars van de EU-lidstaten en het Europees parlement het in de nacht van dinsdag op woensdag eens geworden over de herinvoering van invoerrechten op tal van Oekraïense landbouwproducten. Na de Russische inval begin 2022 vielen die heffingen nog weg, om de Oekraïense economie te versterken. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.

Deel dit topic

Reacties

+1
Erik1979..
Goede zaak. Die producten voldoen totaal niet aan onze standaarden.
jordi 1455
@Erik1979.. Las dat zelensky al weer zat te jammeren dat zijn oligarch vriendjes hun producten niet in de EU mogen dumpen. Hij gedraagt zich als een klein verwaant kind, die denkt dat toegang tot de Europese markt een recht is.

Overigens zouden de invoerheffingen moeten worden verdrievoudigd als zelenksy de verkiezingen dit jaar niet door laat gaan, want zelfs tijdens de Amerikaanse burgeroorlog waren er gewoon presidentsverkiezingen in de vs.
labella
Quote Reactie van @Erik1979..:
Goede zaak

Voor wie, niet voor mij! Maismeel is gelijk weer een paar euro duurder geworden.
+2
Erik1979..
@labella dat is wel zo, maar de rest moet ook mee omhoog. Melk is nu gewoon veel te goedkoop. Kalveren en rundvlees ook. Moet omhoog. Wordt veel te weinig verdient. Akkerbouwers houden geen kloten over momenteel. De EU moet eigen voedsel gaan promoten. Kunnen ook heel handig misbruik maken van de klimaat ideologie. Alles met een transport boven de 1000 km extra co2 heffing 😂😂😂 nog veel beter maar moeilijk is de btw eraf voor regionaal voedsel. Is goed voor de kleine portemonnee en als je het buitenlandse (buiten eu) voedsel dan lekker verhoogd om de ambtenaren te compenseren dan krijgen Europese boeren een giga concurrentie voordeel. En het voedsel uit Oekraïne wordt voor de Afrikanen betaalbaar. Dat beetje voedsel wat we buiten de eu exporteren heeft het dan wel moeilijker maar er stoppen er nog zoveel daar ben ik niet zo bang voor.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Erik1979..:
En het voedsel uit Oekraïne wordt voor de Afrikanen betaalbaar.

Hiermee verplaats je het probleem van oekrainsche graandumpingen van Europa naar Afrika. Vele studies wijzen uit dat goedkope importen nadelig uitwerken voor afrikaanse boeren en dat afrika daardoor nog afhankelijker worden van importen. Overigens wordt een belangrijke handelsroute naar afrika getorriseerd door de iran gesteunde houthi's
Erik1979..
@jordi 1455 als de Oekraïne onder Rusland valt is het probleem van Iran opgelost omdat Iran en Rusland vriendjes zijn. Dat van die importen zie ik niet zo. Ik denk dat het veel westerse propaganda is. Zoniet dan kan Afrika hun eigen boeren toch ook beschermen. Als ieder land aan zichzelf denkt dan wordt er aan iedereen gedacht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , nacht , europa , europees , economie , liveblog , boerenprotesten en oorlog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0