Energiecoöperaties lopen tegen tekort aan wind- en zonlocaties aan

Het is voor energiecoöperaties de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden om een geschikte locatie voor een zonnepark of windproject te vinden. Dat maakt klimaatstichting Hier bekend in de jaarlijkse Lokale Energie Monitor. Energiecoöperaties zijn burgercollectieven die zich inzetten om lokaal duurzame energie op te wekken.

Deel dit topic

Reacties

Albert Altena
Zonne energie geraakt totaal uit beeld omdat het vooral op jaargetijden geproduceerd wordt dat het niet verbruikt meer kan worden en accu's om het op te slaan voor de winter kan gewoon niet.
Misschien dat waterstof productie wat wel eenvoudig opgeslagen kan worden hierin een oplossing.
Windenergie wordt wel in de donkere maanden opgewekt, maar de weerstand hiertegen zwelt aan en op zee is ontzettend duur.
Dus vol inzetten op bio-vergisters en kernenergie en evt. waterkracht.( Al een eeuwenoud gebruik.)
bio boer
De prijs begint al laag geworden februari leverde nog maar 6 cent op de tijd van hoge energie prijs lijkt voorbij aan al het goede komt een eind was toch wel even lekker die hogere energie prijzen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie en zonnepark geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
640
TREFWOORDEN