Video - Bouw als je de rente kunt dragen

Veehouders die goede redenen hebben om te bouwen en voor wie de extra rente geen probleem is, kunnen nu beter wel investeren. Dat zei Andries Jan de Boer van Accon Avm gisteravond op de CRV-jongerenavond in Steenwijk.

<object width="600" height="450"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="[vimeo.com]; /><embed src="[vimeo.com]; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="600" height="450"></embed></object><br /><a href="
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=3267896&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Andries Jan de Boer - Wat doen tot 2015?</a> from <a href="[vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[vimeo.com">Vimeo<];.

‘Een stal van 1 miljoen kost ongeveer € 50.000 per jaar aan rente. Bedrijfseconomisch kan dit vaak niet uit’, stelde De Boer. Toch zijn er volgens de adviseur vaak redenen om de investering toch door te zetten.

‘Belangrijk is dat je leertijd nodig hebt met groei en dus ben je in 2015 veel beter voorbereid’, vertelde De Boer.

Rentelasten
Ook de infrastructuur op het bedrijf, overbezetting in de stal of bijvoorbeeld mestopslag tekort zijn voor hem redenen om te bouwen. ‘Mits je de rentelasten kunt dragen zonder extra groei.'

Het is zelfs mogelijk om de aflossing van de quotumkosten af te vlakken. Dit door ze onder te brengen in de totale investering. Hierover kun je met de bank afspraken maken.

‘Dit geeft extra ruimte in je liquiditeitspostitie, maar is risicovol en bedrijfseconomisch natuurlijk niet verantwoord’, benadrukte de adviseur.

Auteur: Sjoerd Hofstee

bron: [www.nieuweoogst.nu]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/02/2009 00:43 door Co Scholten.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Dat zeggen ze nu in Den Haag ook. Mijn advies is, laat je de kat niets wijs-maken, bouwen gaat eind 2009 nog veel meer zakken.
Onbekend
O.K. de rente is niet meer zo hoog , maar de melkprijs (strax) ook niet , dus nu snel bouwen en de
financiering opschroeven kan maar levert een zeer laag rendement , want hoe lang blijft de melkprijs laag?
Aflossen (indien nog mogelijk) is ook een goede optie....
brabo
Het lijkt me onverantwoord om quotumkosten tot over 2015 te trekken, simpelweg om dat je ze niet kunt veroorloven.
Zoals het er nu bijstaat is het quotum definitief weg in 2015. Dus moet dan al je aangekocht quotum ook afgeschreven en afgelost zijn, anders ben je niet gezond bezig.
Alleen als je er heilig van overtuigd bent dat er ook nog na 2015 quotum is dan zou je dit kunnen overwegen.

Volgens mij hebben we in 2015 allemaal evenveel quotum.
Grasbaal
Coen,

Hier het stukje uit de presentatie over dit onderwerp waarin dit iets meer genuanceerd wordt uitgelegd:


<object width="600" height="450"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="[vimeo.com]; /><embed src="[vimeo.com]; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="600" height="450"></embed></object><br /><a href="
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=3272267&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Andries Jan de Boer - Financiering is vriend en vijand</a> from <a href="[vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[vimeo.com">Vimeo<];.
Coen
"Het is zelfs mogelijk om de aflossing van de quotumkosten af te vlakken. Dit door ze onder te brengen in de totale investering. Hierover kun je met de bank afspraken maken. ‘Dit geeft extra ruimte in je liquiditeitspostitie, maar is risicovol en bedrijfseconomisch natuurlijk niet verantwoord’, benadrukte de adviseur. "

onvoorstelbare opmerking van een adviseur van een gerenommeerd advieskantoor; je zou deze adviseurs voor dit soort opmerkingen moeten kunnen aanklagen
anonymous_763
tijdje terug had hij het volgende verhaal, past wel bij dit verhaal.

[melkquotum.startpagina.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , boer , rente , bank en sjoerd hofstee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0