Hoe (on)gelukkig is een koe? Nieuw onderzoek van Universiteit Utrecht geeft antwoord

Hun dromerige blik lijkt een ultieme ontspanning te suggereren. Maar zijn koeien écht wel zo gelukkig? Utrechtse onderzoekers weten hierop inmiddels het antwoord. Met behulp van sensoren in en aan de koe, hebben ze in kaart gebracht wanneer zij ongemak ervaart door hitte of ongemak door nieuwe dieren in de kudde. Dit zijn de belangrijkste conclusies.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Kan het niet lezen
+2
matt
@hans1980 dan ga maar aan het werk.
hans1980
@matt 🤣🤣
+1
Mkl87
@hans1980
Quote:
Waar de meeste Nederlanders met een buitentemperatuur van 12 graden nog rondlopen in een warme jas, ligt dat voor koeien heel anders. Sterker nog: zij kunnen vanaf die temperatuur al hittestress ervaren. Voor de koeien heel vervelend, maar voor boeren belangrijk om te weten.

Want in het geval van hittestress kan een boer er bijvoorbeeld voor kiezen om koeien eerder ’s nachts in de wei te zetten en overdag in een koele stal. Of om koeien middelen te geven waardoor ze kunnen afkoelen, water of schaduw bijvoorbeeld. ,,Omdat we nu weten dat die temperatuurgrens lager ligt kan een boer daar eerder op inspelen.”

Dit is één van de conclusies die onderzoekers van de Universiteit Utrecht trokken tijdens hun onderzoek naar het welbevinden van koeien.

Verder geen conclusies. Er wordt in het artikel alleen gesproken over herkauwactiviteit en volgens mij is dat niks nieuws.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , koe , dieren , Utrecht en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN