VIDEO: Methane from cows isn't killing the planet!

Deel dit topic

Reacties

+1
Nevergiveup
Zeker , het is een grote onzin wat "wens wetenschappers" verkondigen.

Een koe kan geen stikstof produceren
+1
Melkveehoudernh
@Nevergiveup een auto ook niet😉 enige verschil is de lengte van de cyclus, 10 jaar voor methaan en ettelijke miljoenen jaren voor aardolie
+6
Melkveehoudernh
@Nevergiveup Nederland heeft net schoon aardgas uit Rusland voor een groot deel vervangen door Amerikaans schaliegas wat ongeveer net zo vervuild als Kolen, en dan drukmaken om paar melkkoeien die methaan uitstoten
+1
hans1980
@Melkveehoudernh klopt met fracking komt erg veel methaan mee naar boven
Erik1979..
@Melkveehoudernh veel schadelijker als je in het co2 sprookje gelooft.kolencentales in Duitsland kunnen co2 neutraal gemaakt worden. Ik weet niet precies hoe maar de technieken zijn er of door compenseren van hout.
+2
Melkveehoudernh
@Erik1979.. of het co2 sprookje bestaat weet ik niet. Is het verstandig om in paar honderd jaar fossiele brandstoffen op te stoken die in miljoenen jaren zijn gevormd? Heb er mn vraagtekens bij. De enige manier om een kolen centrale co2 neutraal te maken, is de co2 terug onder de grond te stoppen, waar je de kolen vandaan hebt gehaald. Maar hoe lang dat goed gaat? Als je gedonder krijgt met gasveld leegpompen, zal je ook wel gedonder krijgen met gas onder de grond pompen 😅
Erik1979..
@Melkveehoudernh ik ben het e r volledig mee eens dat we zuinig moeten zijn met onze grondstoffen en onze planeet. Maar dat zijn we niet. Fossiel is niet het meest vernietigende wat wij mensen doen. Dat zijn de oorlogen. Daarbij gaat 90% van de mensheid meer fossiel gebruiken. Enige die echt wat proberen is een deel van de eu.
John Spithoven
Leuk filmpje......maar de zuivel heeft besloten via de KLW dat hun zuivelproducten en hun veehouders de grootste vervuilers op de planeet zijn, dus er klopt niets van dit filmpje......in de ogen van de zuivel.

KLW...een stoffenbalans die ergens midden in de cyclus begint te rekenen en ook ergens voor het eind van de cyclus een uitkomst produceert dat er voor zorgt dat de zuivel zichzelf gaat opheffen.
John Spithoven
@John Spithoven uit de rekenregels KLW waaruit blijkt dat ze ergens midden de cyclus beginnen.

Je ziet allerlei pijlen waar er overal emissie vandaan komen, maar 1 pijl zijn ze vergeten. De zon met daaruit voortvloeiende de fotosynthese.

(klik om te vergroten)

+1
Gerrit v Schaick
@John Spithoven Ik las gister dat je je alleen nog bezig ging houden met derogatie en pasmelders? De rekenregels in de KLW zijn volgens PEF richtlijnen. Oftewel Europese richtlijnen, je kunt er natuurlijk voor kiezen ervan af te wijken omdat je het er niet mee eens bent, maar dat heeft ook zo zijn nadelen, is dan niet meer bruikbaar voor verkoop producten en CSRD rapportages. Ik meen dat er één zuivelaar is die zowel volgens gwp100 als gwp* rapporteerd in hun duurzaamheids rapportage. Ik weet geen zuivelaar of belangenbehartiger die het ermee eens is dat herkauwers zo worden afgerekend op de methaan uitstoot en feitelijk zoals @hans1980 steld worden ingeruild voor fossiele methaan/co2 uitstoot. Het is dan ook een beetje kinderachtig te stellen dat de klw de koeien opruimt. Het is de overheid die daar voor kiest door idiote opgaven voor landbouw in hun coalitie akkoord op te nemen en vervolgens in beleid te verwerken (die veel verder gaan dan parijs/klimaatakkoord 2019). Al dan niet bewust... De LCA methode niet gebruiken is ook een optie. dan blijft een forfaire norm per koe over en reductie per koe over als enige optie als de reductie wensen tenminste in de benen blijven. "ergens midden de cyclus", iets met kip en ei. "1 pijl zijn ze vergeten" zie afbeelding.

(klik om te vergroten)

hans1980
@John Spithoven klopt
Landbouw wordt/is wisselgeld
NH3 voor compensatie NOx
CH4 voor compensatie CO2
+3
Melkveehoudernh
@hans1980 das natuurlijk t eerste waar ze als echt om de natuur zouden geven schotten hadden moeten zetten. Tussen fosiel en biologisch
Erik1979..
@John Spithoven John jij weet toch net zo goed als ik dat co2 alleen een stok is om mee te slaan en een melkkoe voor diegene die het bedacht heeft.
+1
Nevergiveup
@Erik1979.. Als je het grote plaatje bekijkt dan is het duidelijk zichtbaar , je moet het wel zien iid.

CO2 , stikstof , klimaat : in het leven geroepen om verdien en wens beheers model te creëren voor de elite / overheid. Vooral Nederland loop voorop omdat we niet zoveel anders meer presteren op wereld schaal , we kunnen theoretisch , praktisch bijna alles , echter we presteren niet zoveel meer , "dus verzinnen we van alles" om nog ergens geld weg te halen .....

Echter word de bevolking verloochend , en ik hoop en wacht op de dag dat de rechtvaardigheid zal winnen en de straf voor de veroorzakers gepast zal zijn , net zoals een groot deel van de bevolking er echt onder geleden heeft !
Erik1979..
@Nevergiveup in Nederland gaat het nog enigzins. Bij ons schakelen ze de kerncentrales uit. 2030 de kolen. Importeren atoom stroom uit Frankrijk. Kolen stroom uit Polen. In de zomer moeten ze regelmatig stroom voor niets afgeven omdat de stroom niet afgenomen wordt. Ze hadden dom genoeg alle kaarten op Poetin gezet. Poetin deed wat hij moest doen en iemand blaast dan de pijpleiding op. Poetin wil nog leveren over de intact zijnde pijpleiding maar Poetin is stout en dat willen we niet. Nu nemen we van Biden frackinggas af wat veel duurder en schadelijker is. Biden wil binnenkort niet meer leveren en is dus niet zo'n betrouwbare leverancier als die stoute dictator. Nu loopt half industrieel Duitsland leeg omdat de energie voorziening niet zeker is.
spotmelker
Ook ik vul de KLW weer in.... wel zo dat het maximaal duurzaamheidstoeslag
oplevert. 😁 Anderzijds speelt mij weer dezelfde vraag door het hoofd: waarom laten wij een onbenullenlegioen hun wil opleggen en hoe lang nog. 😖
Vdejong
@spotmelker ik denk net zo lang dat veehouders zich in allerlei bochten wringen om aan de eisen te voldoen en denken dat ze hun bedrijf op die manier levensvatbaar kunnen houden.
+1
Melkveehoudernh
@spotmelker omdat dat onbenullen legioen voor een groot deel bepaald of ons melkgeld overgemaakt wordt, en de meeste van ons niet een paar maanden zonder kunnen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
of ons melkgeld overgemaakt wordt

Over bedreiging gesproken...
Erik1979..
@kanniewaarzijn zelfde als die stomme subsidies. Ik ben blij dat ze zo hard afgebouwd zijn door inflatie en minder direct betalingen. Dan kun je een keertje deze 🖕🖕🖕 gebruiken.
John Spithoven
@Gerrit v Schaick Gerrit, klaarblijkelijk zit er frustratie.

Laten we even voor jou bestuurlijke carrière beginnen.

In 2018 hebben Werner Buick namens NZO/Znl en Kees van Zelderen namens LTO aan de hoofdtafel gezeten mbt het klimaat akkoord. Daarbij hebben ze land use en landbouw uit elkaar laten trekken.
De twee heren hebben in een akkoord doelen afgesproken voor bos strategie, energie transitie, ontboeren veen weide gebieden en reductie op bedrijf. Zeer slecht uit onderhandelt . Als je het ergens niet mee eens ben loop je weg!!! In plaats van zogenaamd verantwoordelijkheid tonen ....over andermans portemonnee.

De eerste screenshot... De European dairy association werkte aan een standaard om te leveren.

Tweede screenshot uit een Wob KLW. De eigenaar van de KLW, Znl, werkt mee aan de afrekening van de klimaat prestaties van de boeren.

En je blauwe cirkeltje..... misschien een cursus stoffenbalans..,.de Nmv had ooit flyers met mijn grasland neemt 20.000 kg CO2 op. Dat is niet in balans met wat het vee uit stoot in de biogene methaan circulatie.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

bio boer
@John Spithoven de co2 die gewas opneemt mist alleen klein deel koolstof in de mest nemen ze mee als ik het plaatje zie niet het deel uit de lucht
+1
John Spithoven
@bio boerje moet de tekening anders zien

Er staat een gestippelde vierkant, dat is alles wat binnen het bedrijf gebeurd. Dan staan er pijlen van het bedrijf af, emissies en pijlen naar het bedrijf toe ook emissies.

Daar hoort 1 pijl bij van buiten het bedrijf .... fotosynthese

En dat mist Gerrit.

(klik om te vergroten)

bio boer
@John Spithoven ik ook pijl van buiten naar binnen
+2
bio boer

(klik om te vergroten)

Erik1979..
@John Spithoven fotosynthese is toch een complottheorie? Een rechts extremistische gedachten goed. Dat planten leven van co2 en de aarde groener wordt bij een iets meer co2 productie dat is tegenwoordig toch alleen maar te lezen op Telegram en X
+2
Gerrit v Schaick
@John Spithoven Er zit idd frustratie bij mij, ondanks dat ik ook veel waardering voor je tomeloze inzet en werk heb. Waar de frustratie zit is dat je constant tegen alles en iedereen schopt en ook vaak met halve informatie de integriteit van personen en organisaties ter discussie stelt. Dat je werkelijk denkt alles maar dan ook alles beter te weten. Ik wil best geloven dat in het verleden zaken beter afgesproken/onderhandeld hadden moeten worden. Maar we moeten nu dealen met hoe de zaken er nu voor liggen. Constant stellen dat ''zuivel en klw iedereen (bewust) de afgrond in helpt is gewoon onzin. Het echte probeem is dat we geen front zijn. Er zwemmen in onze sector allemaal hongerige piranja's in de rondte die het er niet over eens worden wat hun gezamenlijke prooi/vijand/doel is en van ellende steeds maar elkaar bijten en één voor één afhaken en ondertussen uit worden gelachen door de prooi/vijand. Een cursusje stoffenbalans kom ik graag bij je doen. En die oude 20,000 kg poster van nmv die verteld idd niet dat er na het opvreten van dat gras weer 10 x zoveel co2 Equivalenten vrijkomen, wat vervolgens wel na 10 jaar weer afgebroken is. Punt is dat dat al miljoenen jaren zo gaat en er gewoon bij hoord. We dat met zijn allen gewoon moeten accepteren en ophouden te focussen op biogeen methaan, en de koeien met rust moeten laten en focussen op de fossiele uitstoot als je wat wilt doen. Als je GWP* aanhoudt is 0,3% afname biogeen methaan emissie per jaar overigens genoeg om geen opwarmend effect te hebben.
John Spithoven
@Gerrit v Schaick komt goed Gerrit.

Ik zie en spreek je wel op de ALV van de Nmv
Misschien wordt het er wel 1 net zoals in de beginjaren.....
+4
Nevergiveup
@Gerrit v Schaick Ik wil me verder niet met Uw / jullie discussie bemoeien , maar een ding moet toch van mijn hart.

Het is ongelovelijk bedroevend hoe ik veel bestuurs en regerings leiders in een rondje zie draaien , en een bevolkings groep verloochenen zonder echte feiten en enig menselijk gevoel .....
Erik1979..
@Nevergiveup precies, ze weten dat het niet klopt en gaan maar door. Wij krijgen extra geld bij hochwald vanwege co2 programma. Ik moet meedoen omdat ik iedere euro nodig heb. Maar als ik weg kan bij zulke bedrijven dan ging ik direct. Dit is niet ok.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cows geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN