Isolatie kalverhouders

Kalverhouders moeten nu net als varkenshouders apart verpleegd worden in het ziekenhuis. Dit vanwege de mogelijke besmetting van het ziekenhuisbacterie MRSA. Pas als duidelijk is dat een kalverhouder niet besmet is, dan mag de isolatie opgeheven worden. Volgens Ziezo zijn 88 van de onderzochte bedrijven besmet met dit bacterie. Bij vleeskalveren was dit een derde. Dus dat wordt waarschijnlijk een prive-behandeling in het ziekenhuis als we dat daar terecht komen.

Gr. Johan

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik neem aan dat dit bij melkveehouders ook geld. Kalveren zijn toch kalveren?
Onbekend
MRSA komt in buitenlandse ziekenhuizen in zijn algemeenheid voor. Alleen In Nederland zijn de ziekenhuizen hier apatisch voor ,boeren en mensen die in buitenlandse ziekenhuizen gelegen hebben krijgen zoals dat heet special treatment. Omdat we varkens hebben moest mijn vrouw tijdens haar zwangerschap een mrsa-test doen voor het geval dat ze moest worden opgenomen. Ook al eerder omdat ze in het ziekenhuis werkt.Zo zijn alle personeelsleden getest die in aanraking komen met varkens/kippen ed.
Vreemd ,er zijn mensen die vlees laten staan omdat zij bang zijn om te worden besmet.Mijn redenering is dan 'ga dan ook niet op vakantie naar het buitenland want als je dan in het ziekenhuis beland raak zeker besmet" Kwestie van goed koken dacht ik maar zo.
paul1
hoe zit het met melkveehouders?de meesten houden ook kalveren.
jan w
geld hier in het ziekenhuis al langer.
Dit voor zowel varkenshouders als kalverhouders.
Trouwens men wist laatst in het ziekenhuis te vertellen dat ook bijna alle buitenlandse adoptie kinderen besmet zijn.
sleepslang
zit daar ook subsidie op?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/03/2009 15:57 door Belarus.
anonymous_855
Laatst was ik in het ziekenhuis en toen ging het over mestkalveren. Dus niet kalveren voor de fokkerij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren en mrsa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN