Meer mensen, minder ruimte: het woningtekort is niet zomaar opgelost

Bijgevoegd geschiktheidskaart bebouwing ..... leg het maar eens naast de stikstofkaart van van de wal.

 
 
Quote:
Nog 1, 2 of misschien wel 3 miljoen extra Nederlanders in 2050. Waar moeten die wonen? Zeespiegelstijging maakt de puzzel nog complexer, waarschuwen experts.

Deel dit topic

Reacties

+2
Erik1979.
Dit is toch allemaal gecreëerd. Begin eerst maar eens met een redelijk asiel beleid. De Nederlandse bevolking groeit niet maar krimpt juist. Dan dat hele vergunning stelsel op zijn kop en vereenvoudigen. Stikstof is echt bullshit en moest gisteren al van tafel zijn. En dan de belachelijk hoge prijzen voor bouwgrond. Als een boer 250.000 voor een ha krijgt dan kan een bouwblok van 800m2 makkelijk voor 50.000 weg. Rest gaat naar de staat of andere instanties of profiteurs. Zee spiegel stijgt constant een beetje. Wordt pas over enkele eeuwen een probleem als dat zo blijft. Maar ze hebben ook een pier kunnen bouwen. Kunnen ze ook huizen op zee bouwen en dan is het ook geen probleem meer. Allemaal gecreëerde problemen wat gewoon door het schrappen van wetgeving en en vereenvoudigen opgelost is.
Twentsch Land
De prognose is dat de komende jaren het aantal inwoners nog flink omhoog gaat.

Hoge prijzen bouwgrond ( onlangs gelezen dat min de jonge er naar toe wil dat de eigenaar niet meer krijgt dan landbouwwaarde ) bouwgrond is zeker duur en er wordt flink aanverdient maar bouwrijp, de infra enz enz kost ook veel.

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land ik weet zeker dat als jij voor 20 ha grond bouwgrond kon maken dat jij voor 50.000 euro per kavel klaar bent. Als iemand een bouwblok op een agrarisch terrein wil maken en die heeft niet genoeg m2 om te slopen betaald die 125.000 per bouwkavel. Dat is gewoon belasting. Dat krijgt de overheid.
+1
Erik1979.
@Twentsch Land als Nederland er geen mensen inlaat dan neemt de bevolking af. Dat is een hele belangrijke feit over de bevolkingsgroei. Het is een keuze om de bevolking te laten groeien. Grenzen dicht en Nederlandse bevolking groeit niet meer. Dat kan gewoon als je die keuze zou maken.
Twentsch Land
Die grenzen gaan zo nog maar even niet dicht .....de komende jaren stijgt het aantal inwoners in Nederland nog flink.

En zou het vanaf morgen toch niet meer stijgen hebben we voor direct nog 1 miljoen huizen tekort.

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land mee eens. Maar het zou gewoon kunnen als jullie willen. En je zou ook gewoon in een paar jaar tijd een miljoen huizen kunnen bouwen als je zou willen. De overheid laat het niet toe. De overheid creëert crisissen. Dat is nergens voor nodig.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik1979.:
De overheid laat het niet toe.

Klopt, want ook dan ontstaat er crisis. Wat denk je dat er gebeurt met de bestaande hypotheken als er voldoende woningen zijn? Daarom gaan die miljoen woningen er nooit komen. Er moet een tekort blijven.
matt
@Erik1979. Zijn niet allemaal asiel,veel zijn arbeidsmigranten.
Knappen het werk op,zodat Nederlanders hun welvaartsbaantjes kunnen behouden.
Iemand moet het werk doen.
Dat gaan ze niet opgeven.
Erik1979.
@matt met hun heb ik ook helemaal geen probleem. Maar dan moet je bouwen bouwen bouwen. Dus vergunningen af geven rente omlaag en gas.
+1
matt
@Erik1979. Ik zie het als een piramide spel.
Eens flink schrappen met die overbodige baantjes,en de handen weer uit de mouwen steken.
+2
Erik1979.
@matt ook mee eens. Maar ze moeten niet zo doen dat de Nederlandse bevolking zo maar groeit. Dat is een leugen. Ze laten zoveel mensen binnen en daardoor groeit het. Dat moet er iedere keer bij vertelt worden. Als dat een democratische keuze is dan is dat zo. Maar wel eerlijk daar over zijn.
+2
labella
Ik heb wel een oplossing maar als ik die hier neerzet wordt die onmiddellijk verwijderd...
Erik1979.
@labella dijken doorsteken?
+1
Erik1979.
@Erik1979. Btw dat doen die domme linkse al 🙈
+2
Erik1979.
@labella ik zou iedere asielzoeker die niet werkt en in de vrije tijd geen taal cursus neemt per direct het land uit zetten. Werkende heb je eigenlijk nooit genoeg.
sorry
Er is geen tekort. ze zijn te duur om te kopen/bouwen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Stikstofkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.196
TREFWOORDEN