31

Brandblusser

Wat is het juiste adres voor de controle en aanschaf van brandblussers?
Ben al jaren bij dezelfde maar wil toch wat prijzen vergelijken.

Deel dit topic

Reacties

+1
Via de verzekering kan je vaak ook blussers kopen en controleren.
Chubb doet het hier. Ben wel tevreden, geen idee wat het kost dus zal niet heel veel zijn 😅
Hier doen we het collectief bij mechanisatie bedrijf,keuren en onderhoud blussers,staan meestal een 30tal op een rij en vaste kosten verdeeld over groot aantal,laatste keer betaalde ik 24 euro keuring en onderhoud per blusser
Tsja, als ik niks van je weet, kan ik je ook geen advies geven.
Geen poederblusser kopen, dan maak je alleen nog maar meer schade, met name bij elektronica.
Wij hebben ze hier via de verzekering, en die zorgen ook voor de keuring.
@assink maar jij betaald
Ansul komt hier komen altijd netjes keuren uit zich zelf geen omkijken naar of ze duur of goedkoop zijn geen idee
+1
@bio boer
Die zijn echt duur!
+2
In de binnenvaart is het zo dat het Es-Trin leidend is wat betreft bouwwijze en uitrusting. Daarin is opgenomen dat de "norm" is een blustoestel van minimaal 6 Kg poeder. Let dus op: de minimale inhoud is 6 kg (dus niet 3 maal 2 kg) en de blusstof poeder. Elke andere inhoud heeft een andere factor. Wij weten allemaal dat poeder een vervelende stof is. Bij een kleine brand maakt het meer ellende dan het oplost. Gebruikt men in de binnenvaart schuim, dan is de omrekenfactor factor keer 1,5, dus minimale inhoud 9 kg. Hier geldt ook weer "minimale inhoud" dus 2 maal 6kg schuim is niet toegestaan. Ook staat in het EsTrin of er van poeder mag worden afgeweken en wat er dan voor in de plaats mag komen. CO2 blussers zou in sommige gevallen mogelijk zijn, maar daar zit een maximale hoeveelheid aan. Je mag nooit meer CO2 in een afgesloten ruimte kunnen blussen, dan die ruimte aankan. Dat je de schuiminhoud in één fles moet hebben en niet mag met 2 flessen is te verklaren: men pakt die ene fles van 6 kg schuim om een brand te blussen en loopt naar de brand, daar aangekomen is deze 6kg net niet genoeg om de brand uit te krijgen en je fles raakt leeg. dan je andere fles ophalen en..........het zelfde verhaal; ook weer net niet genoeg om de brand te blussen. Nu stelt de Topic opsteller wel een vraag, maar geeft geen info, wat betreft locatie, machines, gebouwen en het belangrijkste: onder welke vergunning of bouwwijze zij opereren.
+1
ansul.nl/producten/brandblussers/…
ik heb de 6 kilo versie.
Ze zijn niet goedkoop, maar wel goed.
Ansul doet ook het onderhoud.
3 blussers kost onderhoud compleet met voorrijkosten ect 118 ex btw

Als je wat zoekt, neem geen brandblusser die al op druk staat (met manometer)
die zijn niet geschikt voor onderhoud aan huis. volgens de monteur kun je die vaak al na 3 jaar weggooien, dan is de druk te laag , of de poeder ligt vast op de bodem.
Met een inwendige Co patroon , word het poeder eerst los geblazen voor dat je hem gebruikt.
+1
@Favorit614 Let wel op met een poederblusser waar je hem voor gebruikt. Alle elektra en elektronica gaat naar de kloten. De meesten adviseren a helemaal geen poederblussers meer. ( Als je in de keuken een brandje hebt, en die blus je met een poederblusser, dan kan het zijn dat je in je hele huis je elektra kunt vervangen).
@jan w ook wel leuk shoppen met de beurs van de verzekering 😇
@bio boer juist. De inboedel is verzekerd tegen brand en de gevolgschade.
@jan w Het is ook afhankelijk wat de verzekering voor eisen heeft aan jou blusser.
dat kun je als het goed is terug vinden in je polis.
Favorit 614 heeft zeker een punt. Het poeder klontert vast op de bodem, de blusser stevig op de grond zetten kan zeker geen kwaad voor het gebruik.
Geldt ook voor de kleine (eigenlijk onbruikbare) 1kg blussertjes in de auto. Eerst even een tik op de grond of zo.
+3
Het zelfde doen als de keurmeester: de fles optillen en omgekeerd langs je oor op je schouder leggen en dan rustig met een rubber hamer een tikje geven. Dan moet je de blusstof horen vallen, dan is het weer los. Dit minimaal 2 maal per jaar doen als het blustoestel op bewegend of trillend oppervlakte staat. Ook hangend in een schuur is het handig om deze handeling uit te voeren
+1
De laatste keer dat ik daar in Nederland mee bezig ben geweest heb ik hier wat besteld:
brandblussershop.eu/.
Ze doen ook onderhoud, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Hoeveel blussers heb je?
+2
Prymaxx brandblusser aanschaffen, 10 jaar geen keuringskosten, jaarlijkse inspectie welke je zelf mag doen na een korte online cursus
@Robert19 Kijk even wat er staat in je verzekeringspapieren, Provinciale vergunning of Certificaat. Ook een onderliggend Besluit of Regeling kan er iets van vinden. In sommige teksten heeft men het over "keuring door een deskundige". Dat kan je zelf zijn na jarenlange ervaring of na het volgen van een (online) cursus. Maar als er staat; "keuring door een gecertificeerd (of aangewezen) deskundige" dan moet de keuring door een ander gecertificeerd bedrijf of persoon gedaan worden.
+1
Safety Service Leusink meppel.
Weet zo geen prijzen, maar kunt er wel eens heen bellen, prettig volk wel.
Dcs
Bij brandblussers is niet alleen de inhoud (KG) van belang en de blusstof (poeder, schuim, CO2) maar ook het "aantal brandjes dat je kan blussen"
Als voorbeeld. je hebt een poederblusser voor "A" en "B" branden. Dan moet je op de blusser zoeken hoeveel norm-branden je daar mee kan blussen. Misschien staat er dan ergens "21A" en "113B" Dat zijn de norm-branden. Misschien kan je een iets duurdere blusser kopen met "134B". daar heb je dan meer aan, omdat je met dat blustoestel net even meer vuurdovend vermogen hebt. Er zijn maar een paar producenten van blus middelen op de wereld. Een bedrijf die veel goedkoper blustoestellen op de markt wil brengen dan een ander en toch winst wil maken, gaat ergens iets bedenken.
Mijn brandblussers komen van nu-swift. Komen 1x in de 2 jaar voor onderhoud en keuring en die houden dat zelf bij. Heb er geen omkijken na.
+1
@Zebra doen ze nu eens per 2 jaar. Ik heb ze een paar jaar geleden de laan uit gestuurd. Meestal stonden ze na een maand of 10 alweer op de stoep voor onderhoud.
In het verleden hadden we hier via de verzekering Everink brandbeveiliging. Goed en niet duur. nu overgestapt op een andere verzekeringsmaatschappij en die regelen het onderhoud ook via een extern bedrijf , maar die kunnen er lang niet aan tippen aan Everink
Pbt doet het hier. 23 euro per brandblusser
+2
De laatste keer dat ik een brandblusser heb moeten gebruiken was voor een combine; een New-Holland 1545. Dat was een poederblusser. Er kwam een drijfstang naar buiten door de fordmotor. Ik dacht een nieuw Fordblok op te zoeken; maar nadat de combine nog een paar maandjes ouder was werd duidelijk dat het definitief over was. Letterlijk alles was aangetast door het poeder. Gelukkig gebeurde het buiten anders was de kans groot dat de omliggende machines ook verwoest waren.

Een nieuwe blusser gaat bij ons 6 jaar mee (Langer mag wettelijk niet of je moet hem laten hervullen.) Na 2 jaar wordt hij gekeurd; na 4 jaar nog een keer.

Onderhoud doen we eens in de 2 jaar bij van Rijn brandbeveiliging voor 9 euro per blusser (Alleen voor ZLTO-leden). Nieuw kopen we 6 liter sproeischuimbussen voor 84,49 incl. verzendkosten bij brandblussershop.nl

Jaarkosten per blusser zijn dan 17,08 Euro.

Zorg dat je goede blusmaterialen hebt. Hier 2x een schuur en 1x een combine. Het gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt.
Maar welke is de beste ,we kwamen er laatst achter ivm keuren zonnepanelen scoop 12 dat er veel verschil in zit er zijn bedrijven die keuren ook gewoon in de winter met donker weer en dan een hittescan maken van de meterkast weet je zeker dat die geen warmte produceert,volgens mij mag het alleen maar tussen maart en oktober wie weet hoe het echt zit >
Vanstaverenbhv.nl Bekwame brandweercollega die ik aanprijs
Heb hier Saval. Voorheen Smeba, maar die werd te prijzig

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vuur , brand , controle , aanschaf en brandblusser geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
3.788