Lely, Kopros en Hanskamp in finale RMV Innovatie Award

De bedrijven Novus AgroEcology, Lely en Hanskamp zijn genomineerd voor de RMV Innovatie Award. De vakjury heeft de top 3 genomineerden bekendgemaakt. De winnaar wordt op 25 januari verrast op locatie.

Deel dit topic

Reacties

Kars
Doe maar Kopros. Die pakt zonder hoop poespas aan dure techniek ook werkelijk de uitstoot aan. Boer uit buurt zat op uitstoot van 1 kg met gebruik van kopros. Zat gangbaar op 7 ofzo.
Grasbaal
Quote Reactie van @Kars:
Doe maar Kopros. Die pakt zonder hoop poespas aan dure techniek ook werkelijk de uitstoot aan.

Wat is Kopros?, lijkt me lastig meetbaar maar wel veelbelovend;

De stallen worden één keer in de vier weken behandeld met Kopros. Dit zorgt er niet alleen voor dat de ammoniakuitstoot in de stallen wordt gereduceerd, maar ook dat die bij mestaanwending voor bemesten sterk wordt gereduceerd.

Bovendien verbetert de bodemvruchtbaarheid door de bodembacteriën en schimmels. 'In de afgelopen jaren is het kunstmestgebruik op ons bedrijf gehalveerd, maar de opbrengst van het grasland is hetzelfde gebleven en de kwaliteit is zelfs verbeterd', licht de melkveehouder toe.

Verdienmodel
Tijdens zijn werkbezoek liet Van der Tak zich door Oscar en Edgar van Nunen van Novus AgroEcology in Tilburg bijpraten. 'Dit is de enige oplossing voor emissiereductie die zichzelf terugverdient voor de boer', stelt Edgar van Nunen. 'Het gebruik van Kopros werkt in de hele kringloop door en zorgt voor een betere bodemvruchtbaarheid.'

Meer: nieuweoogst.nl/nieuws/2023/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , innovatie en kopros geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN