ZuivelNL wil naar meer transparantie footprint grondstoffen

ZuivelNL kijkt samen met andere partijen naar de mogelijkheid om de CO2-footprint van grondstoffen openbaar te krijgen. Dit is nu niet inzichtelijk, doordat de berekening van de emissiecoëfficiënten volgens de Life Cycle Analyses (LCA)-methode wordt uitbesteed aan Blonk Sustainability. Deze emissiecoëfficiënten mogen van Blonk niet worden gedeeld.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
WTF
+4
vannorden1993
Hokusspokusfootprint.
Geheime cijfers in de sjoemelwijzer
Ffff roeren
Half uur doorkoken
En de zuivel betaalt je een bonus.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @vannorden1993:
Hokusspokusfootprint.Geheime cijfers in de sjoemelwijzer

Nee nee, alles wetenschappelijk onderbouwd!! 😁
klant
@vannorden1993 een cijfertje hier en een cijfertje daar o jee dat kost mij geld, cijfertje maar een beetje aanpassen, hiep hiep hoera weer een cent melkgeld erbij.
hans1980
Tjeerd is daar z'n loopbaan begonnen zegt veel over die club
Cowboy3
@hans1980 Tjeerd is van 2010 tot in 2017 directeur geweest van de NZO en zuivel.nl is pas in 2015 opgericht (door LTO, zuivel fabrieken en NZO) na het opheffen van PZ (productschap van zuivel)
+3
kees-van-tiggelen
Beter heel dat zuivelnl maar opdoeken kost klauwen geld en geen enkele consument zit hier op te wachten
HenkvanDijk
Dat deze footprint cijfers ( en de onderliggende rekenregels) van grondstoffen niet openbaar zijn is op zich natuurlijk vreemd. Echter zullen ze waarschijnlijk volgens internationale afspraken op dezelfde erkende manier berekend worden. Als er meer transparantie komt, mooi, maar ze worden er niet hoger of lager van. Voor Blonk is het gewoon een een kwestie van geld innen via de toegang tot hun webiste. Als ze openbaar worden dan verliezen ze hun inkomsten.
HenkvanDijk
Dat deze footprint cijfers ( en de onderliggende rekenregels) van grondstoffen niet openbaar zijn is op zich natuurlijk vreemd. Echter zullen ze waarschijnlijk volgens internationale afspraken op dezelfde erkende manier berekend worden. Als er meer transperantie komt, mooi, maar ze worden er niet hoger of lager van. Voor Blonk is het gewoon een een kwestie van geld innen via de toegang tot hun webiste. Als ze opnebaar worden dan verliezen ze hun inkomsten.
+1
vannorden1993
Zuivel en transparantie??
Laat me niet lachen
Een wereldje van ons kent ons en Henry.
vannorden1993
Zuivel en transparantie??
Laat me niet lachen
Een wereldje van ons kent ons en Henry.
overstekend wild
Lullen lullen lullen en nog meer leugens uitstrooien om hun eigen stoeltje maar warm te houden
Jan-T
In onderstaande link staat informatie voor de milieuprestatie berekening voor bouwwerken.
Dit betekend wel dat je anders gaat denken over de LCA en de MKI waarden ect.
Kan verhelderend zijn wat de gedachte gang is.

milieudatabase.nl/nl/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN