Af wijking melkmeters

wat is de ervarig van de prikkers die in de melkput enmet de robot melken,de melkgift van de melkmeterten op zichte van de kg die men afleverd aan de melkfabriek.
ik vind dat daar nog al wat afwijking in zit bij mij met een melk robot van DELAVAL 3 % geeft de robot te veel aan maar ik hoor het ook van andere merken die daar last van hebbenmaar ik heb nog nooit iemand gehoord die 3 % telaag aan geeft.
en 3 % op een geniddelde prod van 9000 kg is altijd nog 300 kg.
wat ook bij de melkcontrole op papier komt .
de
meter is al eens over geijkt en volgens de leverancier staat hij goed ingesteld
graag even reactie van andere gebruikers die de zelfde ervaring hebben
moet je wel goed de kg vergelijken en de dump melk er aftrekken.
gr koetje

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Waarom zet u (jan w) na de monstername de MM 25 op niet gebruiken ?
Onbekend
Staat niet in mijn handleiding, ik heb model 2005.
Onbekend
En is de meetapparaat in de RMO wel goed? Ik heb me ook wel eens afgevraagd hoe dat kan dat er de totale melkgift altijd meer is dan de RMO ophaalt. En dan is het ook nog eens zo dat 12 mm onnauwkeriger zijn dan 1 robot mm.
Lijkt mij dat je dat snel kunt nagaan met bijv.de melk na uit 1 koe te wegen op een weegschaal en daarmee de afwijking kunt vast stellen.
Zo een mooie flikkerij zijn als die Rmo 'szuinig zijn afgesteld . Één en ander geld ook voor bepaling van vet en eiwit.
Ik heb weleens een keer een tankmonster meegedaan op verzoek een vet eiwitonder de mom van een koe te bepalen dat gebeurde dan in een ander lab dan Zutphen. Mooi dat er een verschil in zit.
Onbekend
marco1 de rmo worden ook geijkt en om de zoveel vrachten op de weegbrug gewogen als de kg wel klopt met wat ze opgehaalt hebben.
- dat 1 mm naukeurige dan meer klopt niet als je meer mm hebt zullen er een paar zijn die evt tehoog zijn maar ook een paar die telaag zijn en gemiddeld scheeld er dan waarschijndelijk minder aan dan met 1 mm
gr koetje
Onbekend
mijn melkmeters geven 3 % minder als de rmo de rmo is geeikt en mijn meters nog niet
jan w
Volgens mij mag een melkmeter 2 % afwijken. Bij mij zit er soms wel een verschil in en soms is het maar heel weinig. Er zit ook een verschil in als er separatie koeien zijn ,dan wordt de leiding leeggeblazen , maar er blijft altijd melk instaan.
Kijk ook eens of er niet ergens een "lek" zit. Het O- ringetje bij de melkpomp waar de leidingen wordt doorgeblazen. als deze lek is loopt er melk weg en krijg je ook een verschil. Verder als je na de monstername de MM 25 vergeet op niet gebruiken in te stellen kan het zijn dat de melkpomp melk gaat lozen op de plek waar de nieuwe monsterapp. aangesloten gaat worden.
jan w
Staat in de handleiding.
Bij begin monstername op gebruiken en nadien op niet gebruiken.
jan w
Hier model 2007, maar bij jullie zit volgens mij ook een melkmeter meer op. Voor de monstername moeten wij er nu nog een extra kit tussen bouwen met een aparte melkmeter. De kwartieren melkmeters waren voor de robot nog nooit goedgekeurd en het gekke is voor de melkstal wel. Momenteel zijn ze zo hier en daar de robots al aan het ombouwen, dan komt de monstername op de melkpomp.
Eddie v
Do 29-01-2009 23:3428744,703,614,5520
Do 29-01-2009 21:3528364,703,604,5621

Er zit in ieder geval weinig verschil in de gehate's

Op 29-1-2009 hebben ze 2 keer geladen op een dagen wel 2 keer geschept voor onderzoek

Je ziet 0,01 in vet en 0,01 verschil in eiwit en ureum 1 punt verschil .

Dus wel iets afwijkend
anonymous_1240
Wij melken mee 1 merlin fullwood robot, gin probleem. meet dat aan de liters in tank en totaal robot. zit hooguit op 6 melkmalen 5-7 ltr verschil

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , delaval en melkcontrole geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN