Verkoopprijs grond voor transformatorhuisje

Hallo,
Iemand ervaring met verkoop van grond aan een netbeheerder? Deze wil hier een stuk grond kopen voor het plaatsen van een transformatorhuisje. Waar moet je op letten? En wat kun je vragen voor de grond? Het gaat om ca 50 vierkante meter.

Deel dit topic

Reacties

+2
RaHeados
Wij moeten Verzwaard worden en er moest zo'n huisje komen vlak bij het woonhuis in ons land. Grondprijs was wel mooi stukje hoger dan in de regio betaald wordt per meter. Maar het gaat maar om een aantal vierkante m2. Spreek ook een vergoeding af voor als ze bezig gaan, moeten waarschijnlijk ook kabels etc gaan leggen en dus sleuven maken.
Twentsch Land
Ben voor 2 jaar geleden benaderd, ze hadden 30 m2 nodig, de prijs die ze wouden geven was 52,- per m2

Niet gedaan, die 1560,- redt ik mij wel om.
Noorderling
@Twentsch Land
Wel genoeg stroom nu en in de toekomst?
Zijn wel de momenten om wat geregeld te krijgen.
+1
Twentsch Land
Voorlopig stroom genoeg.....

Werdt ook niet direct voor mij gevraagd maar voor de omgeving.

Zoek en gij zult vinden ..... het staat nu mooi op een stukje gemeente grond 😉

@Noorderling
RaHeados
@Twentsch Land bij ons was t uit m'n hooft €140m2 maar bij ons is t ook eigen belang, anders worden we niet verzwaard. Zou al 3 jaar geleden gebeuren en al die tijd kunnen we maar amper terug leveren van de zonnepanelen....
Twentsch Land
Dat is nog wel even ander geld, mij werdt gezegd dat het een vast bedrag was wat men betaalde.
@RaHeados
Erco
@Twentsch Land nul.erbij en we beginnen te praten heb je gezegd?
Twentsch Land
Dat maakt het anders .... misschien dan wel.

@Erco
aldert
Is niet gunstig hoor ,komt een bonk straling vanaf.
achterhoeker2
Daar zijn normen voor, vast bedrag en anders gaan ze de procedure opstarten.
+1
Tinus78
Hier is eind vorig jaar iemand geweest die bood €200 m2. Zit gebeid met vrij veel water en kast zou op het kopend komen midden van perceel. Die 200 lijkt leuk maar daar heb je de rest van je carrière als landbouwer last van en daarna een eventuele nieuwe eigenaar. Werkt gewoon niet lekker bij alle landwerkzaamheden. Heb ook al 2 hoogspanningsmasten zou ze liever vandaag als morgen kwijt zijn. Krijg daar nu wel jaarlijkse vergoeding (ca €200 per mast) voor maar dat is van de laatste 5 jaar naar heel veel mailen en zeuren. Vergoeding weegt ook niet op tegen extra kosten. Aangegeven dat wanneer echt niet anders kan kast naar hoek van kopend zou moeten komen en jaarlijkse vergoeding bij zou moeten komen. Ze zijn nu toch in overleg met gemeente om nieuwe/vervangende kast op gemeentegrond (langs weg) te houden vond ik niet zo erg..
Als het meer loos uithoekje was geweest had ik anders aangepakt 😉
Mkl87
@Tinus78 Hier is de vergoeding voor hoogspanningsmast ruim €400 per jaar van Tennet. Mag er op ieder perceel wel 1 in de hoek
Tinus78
@Mkl87 masten (tennet) zijn hier van jaren 70 met vier poten en met meter of 7 ertussen. Weet niet wat voor mast jij hebt staan? Die 400 lijkt er alweer wat meer op. Ook iets om weer op te pakken.
Mkl87
@Tinus78 ongeveer 10x10m
weurding
Prijs bouwgrond/ bebouwd aanhouden
Erco
@weurding 400 per m2
JappieJo
Grond in erfpacht😎
+1
Mh12
Zie hier nu zoveel prijzen langs schieten..... maar als ze 50 meter willen kopen voor 200 per m2. Is 10k...... als je dan nog beetje kan sturen naar links of rechts.... Dan is vergoeding toch helemaal niet raar...... kijk midden op perceel is prut. Maar op de kop. Of mogelijk zelfs in hoek van perceel...... Dan heb ik voor die prijs nog wel wat te koop
+1
Tinus78
@Mh12 Zou bij mij gaan om 25 a 30 m2 voor die €200. Dan op kopend in midden van het perceel met 2 greppels. Loonwerker doet overgrote gedeelte van het landwerk kost al gauw €200 per jaar.... Toen aangaf dat ik er niet om stond te springen en dan op hoek van perceel wilde hebben ging men toch maar met gemeente om tafel om nieuwe kast weer in berm te plaatsen. Kwamen wel met man of 6 om situatie te bekijken. Dat mag wel wat kosten. Dan kunnen ze beter de grondeigenaar wat meer betalen.
Tinus78
Stedin wil ook kabels gaan verzwaren en ook dwars door perceel van mij. Iemand dit ook bij de hand gehad en hoe dit verder financieel is afgehandeld. Wat is reëel?
familie pelle
Ze willen het hier in de hoek plaatsen dus heb er niet zo veel last van. Daarnaast heb ik ook met drie robots ook belang bij een stabiel net. Maar de genoemde bedragen lopen hier nogal uiteen….

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop , kopen , grond en ervaring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN