Eerste truck op ‘boerenstroom’ voor Campina

De nieuwste Campina-vrachtwagen – die rijdt op groene stroom opgewekt door Campina-boeren – gaat de weg op. Het is volgens...

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Oei oei als ie met dat koude weer maar genoeg rijbereik heeft om de melk te bevoorraden. 😀
bio boer
@George maakt dat bij jou auto veel uit winter of zomer

Kachel maar uitlaten in de cabine
+1
George
@bio boer laatst met vorst naar Gorinchem . Heen weg was het 2,5 graden en terug reis -1,5 . 202 km gereden en nog 230 km rijbereik over. Toch zo'n 100 km minder dan in de zomer boven 20 graden. Maar dat is algemeen bekend. Zo'n i4 kan in de zomer 500 km en in de winter ongeveer 400 km.
+2
Erco
Cono heeft dat allang. Daarentegen betalen ze wel de slechtste prijs van Nederland uit. Maar goed dat is niet het belangrijkste volgens de directie en het bestuur. Als we maar duurzaam bezig zijn. De boeren komen op de laatste plaats. Cono voor hoelang nog?
+1
bio boer
@Erco je kan niet altijd bij de winnaars zitten cono had altijd de beste prijs toch
Zij opereren op een hele andere markt dat de foliekaas en poeder torens

Je ziet zelfde bij eieren supermakt eieren willen niet stijgen industrie is business

Wereld markt kan ook weer inklappen dan zit je weer goed
+2
Braboboer
Quote @bio boer:
Wereld markt kan ook weer inklappen dan zit je weer goed

Moet de consument wel genoeg te besteden hebben anders laten ze die dure beemsterkaas liggen.
bio boer
@Braboboer met de credit crisis ging dat nog wel goed hoe dat in de toekomst zal gaan weten we nog niet
+1
Erco
@bio boer ze hebben wat jaren de minst slechte prijs gehad ja. Maar de weg die ze zijn ingeslagen om steeds maar weer de beste (arrogantste) te willen zijn dat vergt teveel personeel en kost gewoon teveel geld. De wal keert het schip, zeker in deze tijden.
jan w
Wat is eigenlijk de definitie voor duurzaam?
Hier rijden ze met een rmo wagen op gas, dat moet uit amerika komen. Ze kunnen van hieruit tanken in Borculo of deventer. Op zich valt daar nog niks over te zeggen.
Maar de auto wordt geleased. Na de leaseperiode worden die vrachtauto's GESLOOPT!!!
Dit omdat ze onverkoopbaar zijn en voor export kunnen ze niet weg, dit omdat er op de meeste plekken geen gas beschikbaar is.
bio boer
@jan w onze melkrijder heeft auto ingeruild na na dik 8 ton op de teller dan is het beste er ook wel af
Kars
@bio boer 6 jaar oud? AB texel is 5 jaar en weer nieuwe leasen. Reden rond 130.000 km per jaar zei chauffeur is tegen men. Auto is niet versleten met 7/8 ton op de teller.
bio boer
@Kars die MAN auto was schoonop allemaal problemen zo zij de melkrijder was ook telicht met 400 pk lag niet in de planning maar hebben nu toch nieuwe onze melkfabriek koopt ze nog zijden ze nu volvo van 500 pk
George
Quote Reactie van @bio boer:
die MAN auto was schoonop

M.A.N is toch topmateriaal. 😀
Weidezicht
@Kars is echt wel bult km voor zo n rmo. Veel sjouwen, veel keren, sturen, steken, klimmen. Ook vloeibare vracht. Veel stationaire uren erbovenop. Totaal niet te vergelijken met vrachtwagen die alleen snelweg kilometers maakt.
Kars
@bio boer voor zand autos issie versleten met die km.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stroom , campina en groene stroom geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0