COP28: Nederland lanceert internationale coalitie voor afbouw fossiele subsidies

Tijdens de VN-Klimaatconferentie in Dubai (COP28) heeft Nederland een internationale coalitie gelanceerd om fossiele subsidies af te bouwen. Landen die bij de coalitie zijn aangesloten zijn onder andere Nederland, Oostenrijk, België, Ierland, Spanje, Finland, Antigua en Barbuda, Canada, Frankrijk, Denemarken, Costa Rica en Luxemburg.

Deel dit topic

Reacties

+3
Grasbaal
Zolang Rusland, China en de USA hier niet aan mee doen stelt dit niets voor zo..

Probeer als stampende muis nu eens echt stelling te voor kernenergie te nemen, wie weet volgen de grote gebruikers dan ook. Zonder goed perspectief blijven die olie verstoken.

bio boer
@Grasbaal china heeft ook klimaat ambities toch ze willen meer elektrische auto's gaat daar misschien wel harder als hier
+2
Erik1979.
@bio boer die elektrische autos rijden op kolen stroom. Een goede diesel is beter. Maar dat mag niet gezegd worden
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
die elektrische autos rijden op kolen stroom. Een goede diesel is beter. Maar dat mag niet gezegd worden

Je gaat wel heel kort door de bocht denk ik. Er wordt ook al wel een boel stroom op andere manieren opgewekt. Ik laad mijn auto grotendeels met eigen zonnepanelen. En ik ben echt niet de enige. Bovendien is er al veel zonne- en windenergie.
Dat een diesel beter is weet ik niet , mijn vorige was een Euro 6 BMW diesel , was een fantastische wagen maar dat elektrisch is toch nog leuker.
+1
Erik1979.
Ik vind het bijzonder dat ze roeptoeteren over fossiele subsidies. Overheden hebben grote inkomsten aan belastingen op fossiele brandstoffen. Misschien eerst die afschaffen. Kunnen de burgers weer gewoon leven.
+1
Nevergiveup
@Erik1979. Die inkomsten zijn ze volop naar de Electra aan het schuiven , is volledig onder controle van de Roverheid
+3
bio boer
@Erik1979. de belasting is momenteel hoger dan de waarde van de stroom 🤣
+1
bio boer
@bio boer maar met de subsidie wordt vooral bedoeld dat grootgebruikers lagere belasting hebben op m3 gas of kw/h stroom
Erik1979.
@bio boer ja, een leugen om dat het lekker klinkt. Makkelijk opgelost: iedereen lager tarief.
+1
bio boer
@Erik1979. links of rechtsom moet alles betaald worden is het niet op energiebelasting dan moet de btw maar om hoog of loonbelasting dividend zeg het maar
bio boer
@bio boer de afgenomen energie gaat steeds meer dalen mensen nemen straks wel zonnepanelen met thuis batterij mensen nemen houtkachel op haardhout zit ook geen belasting
bio boer
@bio boer alleen wat je wel hebt is dat mensen met geld zonnepanelen kunnen kopen zo energie besparen

Iemand die het niet kan betalen dat niet lukt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's canada , frankrijk , ierland , spanje , denemarken , finland , oostenrijk , luxemburg en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
745