Pieter Omtzigt zegt voor het eerst dat hij premier wil worden: "In kabinet met vakministers"

NSC-lijsttrekker Pieter Omtzigt uit Enschede wil wel premier worden als zijn partij de grootste is en als hij dan leiding geeft aan een kabinet dat verder bestaat uit deskundigen op hun eigen gebied. Zo'n kabinet met vakministers zou Omtzigts voorkeur hebben, zegt hij in Buitenhof.

Deel dit topic

Reacties

+5
jan 10
Ik zie een kabinet voor me waarin een aantal experts plaatsnemen. We hebben de afgelopen jaren ministers gezien die op het laatst totaal afstand nemen van het beleid, terwijl de oppositie al zei: 'joh, dit beleid klopt niet'."
Omtzigt noemt in Buitenhof als 'meest prangende voorbeeld' minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. "Die zei het stikstofbeleid op basis van die modellen is totaal doorgeschoten. Dat zei een deel van de oppositie al heel lang. Vooral Caroline van der Plas en ondergetekende ook. In plaats van dat je een vakminister hebt die stevig in zijn schoenen staat, heb je iemand die aan het einde zegt: 'Dit hadden we niet moeten doen'."
+5
Frans1
@jan 10 het is de laatste jaren toch een lachertje, de ministersposten worden gewoon verdeelt, kennis is geen voorwaarde, je hoeft je enkel door het ambtenarenapparaat te laten leiden
Claas 1986
@Frans1 en die ambtenaren blijven gewoon zitten... word het nog niet veel anders
chris-van-hagen
Pieter 🙏🙏🙏
Albert Altena
Is het omdat hj toch niet de grootste wordt of wil hij niet teveel afglijden.
+1
friesboertje
Dit is toch gewoon strategie. En zo pieken op 22 november.
+2
Frans1
Het is toch gewoon logica wat hij zegt, bv. een Hugo de jonge op volksgezondheid gaat bij hem niet gebeuren, en volkomen terecht.
Raben
@Frans1 Hugo is einde verhaal , Pieter gaat hem echt geen minister post geven
robbies
@Frans1 kuipers en Dijkgraaf van D66 zijn wel specialisten op hun domein.
+3
Bennie Stevelink
Als politiek bestuurders geen eigen expertise hebben zijn ze afhankelijk van de ambtenaren en besturen ambtenaren het land.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
geen eigen expertise hebben zijn ze afhankelijk van de ambtenaren

En als die ambtenaren ook geen expertise hebben wordt het een bende, precies wat we op LNV zien gebeuren. Activisten maken daar de dienst uit.
hans1980
hans1980
+1
hans1980

Braboboer
Wie wordt de minister van stikstof? Vollenbroek of Erisman? 😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's omtzigt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.735
TREFWOORDEN