Jaar na belofte is nauwelijks met industrie gesproken over stikstofuitstoot



Quote:
Ondanks beloftes van het kabinet, is er nog nauwelijks gesproken met grote industriële bedrijven om de stikstofuitstoot te reduceren.

Deel dit topic

Reacties

Puddingboer
Dit stukje verbaasde mij. Zo is minister Jetten voor Klimaat en Energie verantwoordelijk voor vier energiecentrales. Zijn woordvoerder laat weten dat de energiesector al op allerlei manieren wordt vergroend, waardoor ook de stikstofuitstoot omlaaggaat. Daarom wordt er niet specifiek over verdere reductie van stikstofuitstoot gesproken. Dus als we maar vergroenen is het genoeg?
BertK
@Puddingboer Bijzonder idd, het ëén hangt samen met het ander dus spreek daar meteen wat over af. Zuinige vliegtuigmotoren produceren meer NOx dus het is niet altijd hetzelfde. Vergroenen garandeert verder niets. Boeren mogen ook gewoon op alle gebieden aan de bak.

Verschillende ministeries is ook kul, korte lijntjes daar in den Haag. Bovendien zouden ze met de piekbelasters praten, niet de verantwoordelijke ministeries.
Frans Z.
Nieuwe bestuurscultuur.
+6
labella
@BertK Vind je het gek dat ik helemaal niet verbaasd ben, het gaat ze alleen maar om de grond!
Claas 1986
Juist het gaat alleen maar om de grond!!!@labella
bio boer
@labella de grond kunnen ze wel kopen denk meer dat ze de belang van industrie hoger vinden an paar veehouders dan krijg je dit als ze veehouders net zo belangrijk vonden dan Schiphol was er vast al oplossing voor pasmelder
bio boer
@bio boer hoe vaak zouden mensen van de overheid uitgenodigd worden voor leuke feestjes van grootbedrijven of vip kaarten
Kars
@bio boer kunt beter de vraag stellen is de politiek opstapje voor naar goed betaalde baantje bij de grote bedrijven.
Die zoeken lobbyisten voor politiek en die ons kent ons. Uitzonderingen en dealtjes met bv belastingsdienst. Kijk naar Uber bv.
demelkboer
@bio boer tata zegt gewoon : wij hebben paar duizend man in dienst, als jullie moeilijk gaan doen stoppen we dr mee. Staan dir paar duizend man morgen bij het uwv op de stoep. Inc die van de toeleverende bedrijven
demelkboer
@demelkboer die boeren kunnen ze rustig laten stoppen die krijgen yoch geen uitkering of bijstand
bio boer
@demelkboer elke Nederlander heeft recht op bijstand alleen moet dan al je geld eerst wel op zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN