Nederlandse melkaanvoer dieper in het rood

De melkaanvoercijfers over oktober laten een daling zien ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In volume bekeken is het verschil aanzienlijk groter dan een maand eerder. En wanneer we op de gehaltes inzoomen, ontstaat er helemaal een groot verschil. Het effect van blauwtong laat zich gelden.

Deel dit topic

Reacties

jvt
Mooi, op naar betere melkprijzen.Jammer dat daling door blauwtong komt, dat gun je niemand.
+2
ntd79
@jvt zou het alleen blauwtong zijn. Ik heb nu in korte tijd twee keer gehad dat ik even weekje moet wachten met slachtkoeien als er geen noodzaak is
HansBa
@ntd79 waarom? Hier vorige week nog 5 opgehaald, konden per direct weg.
ntd79
@HansBa kan natuurlijk ook bij veehandelaar zitten
aldert
In Frankrijk week 43 gewoon nog 5 % minder terwijl in andere jaren vanaf week 39 de productie weer stijgt.
+3
demelkboer
Hier kruipen weer uit het BT dal. Elke dag beetje meer melk in dectank. Koeien lopen beter op de robots en de glans zit er weer op.
+1
Mh12
Hier krap 20% minder dan vorig jaar..... paar koeien minder. Blauwtong en kwalitatief iets minder ruwvoer en melkprijs doet de rest..... nodigt niet uit hard en duur te voeren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's blauwtong en melkaanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN