Illustratie van: Alex Miedema

Voorstel PvdD stop muskusratbestrijding HHNK resoluut afgewezen

Hoogheemraad Simon Ruiter van HHNK heeft een voorstel van de PvdD om te stoppen met het vangen van muskusratten resoluut afgewezen.

Deel dit topic

Reacties

+4
Melkboer16
Hé wat jammer nou. Dit is toch een heel billijk voorstel van de
PvDD, gewoon eens proberen en dan dat mens de vinger in de dijk laten steken als het mis gaat en zandzakken voor de symphatysanten. Werken dat zullen ze dan
Jannus
@Melkboer16 Er moeten nog meer huisvrouwen in de kamer komen zitten,ze vergeten totaal wat er gebeurt wanneer er een dijk doorboord wordt in het westland.
kanniewaarzijn
De natuur die zelf evenwicht creëert 😁 Net als in de Oostvaardersplassen zeker, ze leren het ook nooit.
+2
kearl
@kanniewaarzijn Werkt prima. Als de dijken door zijn verdwijnen die muskusratten daar wel hoor 😬
Erik1979.
@kearl maar de overstromingen komen door klimaatverandering
+1
Zwaagdijk
Dit moet groots in het nieuws. Dan ziet misschien iedereen de waanzin, van al zulk beleid.
+6
ntd79
@Zwaagdijk nuchtere mensen wel. Voor een pvdd stemmende randstedeling geldt, zolang er met die dijken geen rampen gebeuren en iedereen droge voeten heeft, net als met de voedselvoorziening, zolang het er is en liefst voor weinig, is alles zielig, gemeen en milieu vervuilend.
+2
Weidezicht
@ntd79 min 5 meter N.A.P. zegt ze niets.
jan4072@yahoo.com
Schiphol is niet vervuilend dus is dat gebied uitstekend geschikt om terug te geven aan de natuur. Laten we beginnen met de muskusratten levend te vangen en daar weer los te laten.
+2
arie.j
Als je op het veen woont (en ook elder met wat hogere waterstand.
Dan weet je uit het verleden hoe die krengen de wallen ondermiinen, zodat je niet veilig kunt slotenschoonmaken
In bruggenhoofden kruipen ze zo die instorten liefst tussen de wortels van de essen die er staan
En natuurlijk onder de beschoeingen door graven zodat er tal van grote gaten vallen.
In het verleden hele beschoeingen aan de binnenkant tot onder afgegraven, en vervolgens een laag plastiek aanbrengen om ze maar weg te houden.
Lekker duurzaam bezig hoor Partij van de Dieren😬
Cowboy3
@arie.j De muskusratten bestrijder hier zegt dat er bijna geen meer vangen, hij is nu druk bezig met het vangen van bevers daar krioelt het hier van en die maken er nog een veel grotere bende als een ratje.
+1
MBMB
Wat doet zo'n partij ook bij een waterschap? Woont lekker in de stad op min 4 NAP maar denkt dat het allemaal vanzelf gaat. Verstand van water en dijken hebben ze niet en erger, boeit ze ook niet. Ze zitten daar om de vrij extreme opvattingen in te brengen. Gelukkig nog gezond verstand aanwezig bij de rest.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's muskusrat , pvdd en simon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN