Remmen vanaf zesde maand

Wat te doen als intensief opgefokte kalveren, als pink te vroeg, in extreme gevallen al op 12 maanden leeftijd, geslachtsrijp en klaar voor inseminatie zijn?

Bron

Remmen vanaf zesde maand
vakbladelite.nl

Deel dit topic

Reacties

Zebra
1e tocht overslaan en dan insemineren
+3
labella
Als ze er klaar voor zijn, dekken wat je dekken kan! Je kan niet vroeg genoeg beginnen!
Vdejong
@labella ook gelijk bevruchten?
PIONIER
@Vdejong Nee dat is jammer.
Erco
Hier zijn ze vaak al maanden eerder tochtig en soms met 11 maanden ook al qua ontwikkeling (buitenkant) groot genoeg. Maar ik begin niet veel eerder dan met 13 maanden te insemineren. Maar dan moeten ze wel 177-180 cm borstomvang zijn.
+1
jeroen groot
Niet remmen, als ze ontwikkeld genoeg zijn is leeftijd geen excuus meer. vanaf 12 mnd wordt hier alles geinsemineerd, bij echte koplopers maand vroeger.
Erco
@jeroen groot zo vroeg dat durf ik nog niet, temeer omdat ik nog wel eens hoor dat het bij een enkeling te vroeg is. En ik heb ze voor de verkoop dus wil die misser niet. Maar dat het vroeger dan 13 maanden kan dat zien we nu wel inderdaad nu we ruim een jaar helemaal over zijn op jongveeopfok. Dus nu insemineren we soms iets eerder. Momenteel zitten we onder de 23 mnd bij afkalven en dat is t doel.
leonievdh971
Remmen = angst
trevor-z
@leonievdh971 degene die niet goed vooruitkijken of met andere dingen bezig zijn ,zie je vaak remmen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's remmen , kalveren , pink , inseminatie en leeftijd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.854