Man gewond na aanval door stier in Delfgauw

Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat hij in een weiland werd aangevallen door een stier in Delfgauw. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man te helpen.

Deel dit topic

Reacties

casev2
Als ik dat bord aan het hek zo zie, en hoe wild die stier kijkt in die kar, denk ik dat het beter was geweest hem een paar maanden terug al een enkeltje slager te geven....
Vdejong
@casev2 als het kalf verdronken is......
T60401
@casev2 Hij had nooit in de wei moeten lopen. In de stal achter een hoog hek met een goed vastzet voerhek is de enigste optie om veilig een stier te houden.
labella
@T60401 Heb hier jaren lang een stier tussen de melkkoeien gehad, nooit problemen gehad en ging gewoon mee de melkstal in en later gingen ze ook in de melkrobots. Ik heb nu wel Belgische Blauwe pinken die gevaarlijker zijn.
Weidezicht
@labella en toch kan een stier je altijd verrassen. En als die je heeft...
+1
Wolswinkel
Quote:
Heb hier jaren lang een stier tussen de melkkoeien gehad, nooit problemen gehad en ging gewoon mee de melkstal in en later gingen ze ook in de melkrobots.

@labella Gewoon meedippen zeker..
+1
sjoerd de melker
@Wolswinkel zal wel tot de celgetal miljonairs zijn gaan behoren
+2
pieta
@labella Dan heb je gewoon geen pech gehad. Meer niet.
sjoerd de melker
Zoek die ellende toch niet op met een stier.
Het is altijd bij een ander.
Totdat het wel bij jezelf is, en dan is het te hopen dat je met de schrik vrij komt
En niet zelf de klos bent, of misschien nog wel erger iemand anders te grazen genomen wordt door jouw stier
Melkboer16
Het overkomt mij niet zeggen ze dan. Als ik met drank op een ongeluk veroorzaak ben ik niet verzekerd en dat zou met dekstieren op de boerderij ook zo moeten zijn.
Vdejong
Quote Reactie van @Melkboer16:
dekstieren op de boerderij ook zo moeten zijn.

Stierenstallen ook maar opheffen?
Melkboer16
@Vdejong lezen jochie, dekstieren op de boerderij zeg ik.
Vdejong
@Melkboer16 stieren in stierenstallen zijn minder gevaarlijk?
+2
pieta
@Vdejong Ja. Dat begint al met de huisvesting. Die zitten in een hok waar je zelf niet komt (als je verstandig bent). Tevens vervullen die geen rol als beschermer van de kudde.
Erco
@Melkboer16 wat n onzin.enn koe die zn kalf beschermd dan.die zijn soms nog gevaarlijker
Ouwe Gerrit
Domme boer.
aldert
@Ouwe Gerrit Ken jij de boer ? Dit is gewoon weer een overdreven verhaal van op sensatie beluste pers.Het gaat hier om een koppel dikbillen waarvan de stier ongewenst gedrag begon te vertonen.De boer regelt wat vrijwilligers om die stier daar weg te halen en toen liep niet alles helemaal naar wens.
labella
Quote Reactie van @aldert:
.De boer regelt wat vrijwilligers

Daar gaat het mis, die stier ziet die vreemde vrijwilligers als indringers
aldert
@labella Ja,maar ja,had die boer het alleen moeten doen dan ?
Melkboer16
@aldert daar zit juist het gevaar. Mensen hebben geen ervaring (meer) met stieren. De boer zelf denkt het overkomt mij niet maar mag een ander niet in gevaar brengen. Als de boer uitvalt bijv bij ziekte of in mijn part ongeval met de stier mag een bedrijfsverzoger niet bij de koeien als de stier ertussen loopt! Dat wil je toch niet.
De opmerking stierenstallen dan is een dooddoener, daar werken verzorgers die met stieren om kunnen gaan en met deugdelijk hekwerk en daar schort het vaak aan bij de eigen bull.
+1
Erco
@Melkboer16 je moet ze gewoon altijd vastzetten als je er bij moet zijn. Niet denken het kan zo wel ff. Ik heb n pinkenstier die is nu 19,5 maand en gaat gewoon het voerhek niet meer in. Die gaat weg want wordt te belangstellend. Kon hem verkopen maar ik heb m vanochtend gebeld naar de slager ja. Dan maar 200 euro minder.
+2
Grasbaal
Vroeger kwam de bul zelf langs met toeterende begeleider aan een touwtje

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , weiland , stierenhok en man geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN