CRV toont dochters Woody en Jacuzzi op HHH-show

CRV showt op de aankomende Holland Holstein Show (HHH) dochtergroepen van de zwartbonte Willem’s-Hoeve Woody en de roodbonte Delta Jacuzzi. De HHH-show vindt plaats op 10 en 11 november in het WTC-Expo in Leeuwarden. Op zaterdag, de dag van de individuele keuring, komen de groepen in de ring.

Deel dit topic

Reacties

newholland6640
Crv die dochtergroep toont? Das we uniek 😉
+1
grös
@newholland6640
Ja leeft de vader nog wel ??..
hookwood
@newholland6640 hoezo is dat uniek?
de hoef
@hookwood hier zijn ze niet door de selectie gekomen ,woody hier is niet veel soeps, jaccuzie zijn mooie dieren , net te klein na mijn idee
+4
zonnebloempje
Onze kwamen ze ook niet door de voor selectie omdat ze "te klein" (148,149cm) waren ik vind dat persoonlijk eerder een kwaliteit dan een te kort koming hedendaags maar dat is persoonlijk,vererfd 101 hoogtemaat....
+2
pieta
@zonnebloempje Ik vind niet al te groot ook een echte kwaliteit. Zeker in mijn stal.
+5
Ynze Oenema
@pieta ik heb vrij luxe stal maar kleine koeien die in balans zijn zie ik graag
pieta
Quote Reactie van @de hoef:
jaccuzie zijn mooie dieren , net te klein na mijn ide

Wij hebben er (gelukkig) maar één. Te groot, te zwaar, vroeg oud, tweespeen, een uier zo diep dat het verschrikkelijk is en veel te rechte achterbenen. Maar op één koe kun je geen conclusie trekken. Was een vaarskalf vd laatste fokactie van de vorige eigenaar. Ik ben benieuwd of ze naar de derde keer kalven nog te melken is door de robot.
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @pieta:
Maar op één koe kun je geen conclusie trekken

op een dochtergroep ook niet. Ze laten immers niet het gemiddelde van de nakomelingen zien, maar de beste. En als de beste niet best genoeg zijn, komt er van die stier geen groep. Je zou overigens denken met zo'n groot inzetgebied als bijv crv, dat er van elke stier wel een knappe groep te maken is
+1
Noorderling
@cs-agrar
Fokkerij is milieu+genotype.
Eerste inseminaties worden al ingezet op geselecteerd milieu met de testbedrijven, ook om mede maar imponerende cijfers te presenteren als eerste fokstier.
Als je daar al wat mee wilt, zou je er zo 5 uit iedere stal moeten kunnen plukken.

Het zal allemaal wel niet 100punten volgens fokkerijmaatlat zijn, maar of daar de gemiddelde boer wat mee opschiet kun je je ook afvragen.
Als je milieu ook nog eens minder of wat anders is dan op dergelijke bedrijven moet je je sowieso afvragen wat waarde is van cijfers en misschien ook wel exterieur.
+1
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
van cijfers en misschien ook wel exterieur.

Exterieur is sowieso moeilijk omdat er te veel op mooi en als vaars beoordeeld wordt.
de hoef
@pieta dat lag dan aan de moeder,
pieta
@de hoef 😁 Klopt, wij houden altijd de vaarskalveren aan van de slechtste koeien die we hebben.
+2
de hoef
@pieta onderscheid je van de rest, dat is altijd goed
+1
pieta
@de hoef 😁 En als je je niet kunt onderscheiden kun je altijd nog alles onderschijten. 😁
+2
Cowboy3
Quote Reactie van @de hoef:
woody hier is niet veel soeps

In het verleden een keer met de studieclub bij Familie de Jong in Buren (Willem's-Hoeve) geweest maar ik heb zelden een stal met zoveel beste koeien gezien.
Vdejong
@Cowboy3
Quote:
beste koeien
dat is subjectief.
Wat is jouw beste koe? De mooiste met weinig kilo's vet en eiwit of die met een scheve kop en korte poten maar wel een hoog saldo en een korte tkt?
+3
Cowboy3
@Vdejong Een beste koe is een koe die in de juiste verhoudingen in elkaar zit zodat ze makkelijk vele jaren makkelijke melk produceert en ik melk liever geen koeien die meer op een kameel lijken dan een koe en die een te korte periode met veel pijn en moeite veel melk produceren.
+1
Vdejong
@Cowboy3
Quote:
een koe die in de juiste verhoudingen in elkaar zit zodat ze makkelijk vele jaren makkelijke melk produceert
triple aAa fokkerij dus
Cowboy3
Quote Reactie van @Vdejong:
triple aAa fokkerij dus

Ja, al meer als 25 jaar.
Heb je de mais al onder het plastic en viel hij mee in droge stof, de plant leek op de foto nog aan de groen kant, maar geen erwtensoep aan de onderkant de yellow pijp van de JD ?
+1
Vdejong
@Cowboy3 gehakseld tot de maisbek het niet meer deed, iets elektronisch. Bult dicht gestopt. Komende week gaat de rest er af, hulp van een collega boer. Heeft dit jaar een nieuwe Claas gekocht. Volgend jaar laten we alles door hem doen, dus ook gras/lucerne
+1
Ynze Oenema
@Vdejong bij mij zijn de mooiste ook best vaak de betere😂maar hier lees ik wel eens dat de mooiste geen melk geven of het niet volhouden. Misschien moet je de fokkerij of voer dan aanpassen
+3
de hoef
@Cowboy3 ik zeg niks over hun bedrijf of koeien , wij hebben er 1, gespoeld uit zeer goede koe, is bij ons niet veel soeps,
de jacuzzie hier is de hoogste nvi pink van nederland geweest, maar komt te kort vind ik op productie en is te kort
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @de hoef:
nvi

niet naar kijken
+1
pieta
Quote Reactie van @cs-agrar:
niet naar kijken

Dat is nnk niet nvi. 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's keuring , crv , holstein , hhh , leeuwarden en show geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.640