‘Nederland moet een Noaber-staat worden’

Caroline van der Plas vertelt in het artikel ‘Dit is de leukste hondenbaan die er is’ over haar landbouwstandpunten en haar ambities om na de verkiezingen in 2022 met de BoerBurgerBeweging (BBB) mee te gaan regeren. Maar hoe kijkt zij in meer algemene zin naar Nederland? Hoe kan het anders? Wat voor beweging wil BBB […]

Deel dit topic

Reacties

+3
jan 10
Maar de zuilen van vroeger zijn nu horizontale bubbels geworden. In deze bubbels zitten mensen bij elkaar met eigen partijen, eigen vakantieoorden, eigen sportclubs, eigen onderwijsinstellingen, eigen economische posities en eigen media. Contact met mensen uit andere lagen van de bevolking is minimaal. De rijken zitten bij de rijken, de armen bij de armen, de middenklasse bij de middenklasse, de praktisch opgeleiden bij de praktisch opgeleiden en universitair en theoretisch opgeleiden bij de universitair en theoretisch opgeleiden. Uit die laatste bubbel komen ook vaak de politici, de beleidsmakers en de bestuurders levert. Vroeger kon je erop vertrouwen dat de elite van jouw zuil ook jouw belang behartigde. Dat gevoel zijn mensen kwijt, want die elite is zijn eigen bubbel geworden. Dan ga je aansluiting missen met het volk en snap je ook niet meer wat dat volk zegt. Omdat je dat geluid in je eigen bubbel niet meer hoort.’

Ik pik dit er even uit omdat het vooral het gevoel weer geeft van onze ex CDA ers,20 jaar geleden kon je er van uit gaan dat je gehoord werd,via plaatselijke bestuurders kwam het geluid wel in den Haag,omdat het vertrouwen er was dat er wat mee gedaan werd.Een burgermeester,een wethouder werd gehoord bij de provincie,van wat ik nu weet praten ze wel ,maar worden ze slecht gehoord....(zelfs bij de provincie weten ze het ook niet meer!)
Dus goed dat BBB daar flink aandacht aan geeft.
.
-Jan-
@jan 10 zou zeggen bel haar eens op
jan 10
Quote Reactie van @-Jan-:
zou zeggen bel haar eens op

Ik heb haar nr(nog) niet...:😁
Maar enkele jaren geleden CDa er,Geurts wel eens gebeld over zaken die toen actueel waren,merkte toen al dat ook hij bij LNV tegen een soort betonnen muur op liep.
hans1980
Vraag me af of die oudbollige term kiezers gaat opleveren
arie.j
Quote Reactie van @hans1980:
Vraag me af of die oudbollige term kiezers gaat opleveren

Hier , Zuid-Holland, is dat woord totaal onbekend.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkiezingen , boerburgerbeweging , bbb , caroline van der plas en caroline geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0