Boeren willen wolf schieten, ook Gelderland wil actie

De provincie Gelderland gaat op missie om de wolf te kunnen aanpakken. Volgens gedeputeerde Harold Zoet is de maat vol. Dat zei hij na een paar weken van wolvenaanvallen op en rond de Veluwe. Hierbij vielen schapen, een pony en andere dieren ten prooi aan de wolf. Enkele boeren dreigen inmiddels het heft in eigen hand te nemen.

Deel dit topic

Reacties

-Jan-
Z e hebben nog meer te doen

Door graafwerk van een bever is vanmiddag de kade, tussen het Apeldoorns Kanaal en de Grift, ter hoogte van de Oenerweg en de Vemderweg in Epe doorgebroken. Dit waterpeil daalt tussen 20 – 30 centimeter. Het waterpeil in het Apeldoorns Kanaal ligt hoger dan het waterpeil in de Grift. De daling is gering en leidt niet tot overstroming van percelen.

We sluiten de doorbraak met grote zandzakken en verwachten het gat vanavond gedicht te hebben. Het fietspad over de westelijke Kanaaldijk is door de Gemeente Epe afgesloten. Het waterschap werkt aan een blijvende oplossing voor de doorgebroken kade.
Dezeeuwseboer
Elke gemeente en provincie zou het voorbeeld van Nunspeet moeten volgen
+1
Melkboer16
Toch mooi dat we Harold Zoet daar hebben zitten. Lefgozer die de verantwoordelijkheid genomen heeft en spijkers met koppen kan slaan
Dezeeuwseboer
@Melkboer16 ja nu hopen dat hij wat voor elkaar krijgt in Europa.
+1
-Jan-
@Dezeeuwseboer vragen wordt overgeslagen,jagen is geen klagen
+4
-Jan-

(klik om te vergroten)

+1
Weidezicht
@-Jan- wel fijn dat ze destijds dode schapenkoppen meenamen als lokmiddel. Al had ik levende schapenkoppen wel eens willen zien.
+1
Dezeeuwseboer
@-Jan- moeten ze nu weer doen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maat , schapen , veluwe , pony , wolf , dieren en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0