Klimaatplannen doorgerekend, CO2-heffing komt nog

Jaarlijks laat het Nederlandse kabinet zijn klimaatplannen doorrekenen. Ten opzichte van vorig jaar lijkt het doel van 55 procent minder broeikasgasuitstoot in 2030 voor het eerst echt haalbaar, als alles meezit. Dat is mede dankzij nieuwe belastingmaatregelen gericht op de glastuinbouw.

Jaarlijks laat het Nederlandse kabinet zijn klimaatplannen doorrekenen. Ten opzichte van vorig jaar lijkt het doel van 55 procent minder broeikasgasuitstoot in 2030 voor het eerst echt haalbaar, als alles meezit. Dat is mede dankzij nieuwe belastingmaatregelen gericht op de glastuinbouw, zo leert de nieuwste Klimaat- en Energieverkenning van het Planbureau voor de Leefomgeving.

In de KEV schetst het PBL hoe het kabinet de doelen denkt te gaan halen. In de land- en tuinbouw daalt de emissie vooral door beleidswijzigingen in de glastuinbouw en de veeteelt en akkerbouw.

Het kabinet wil ook een vlakke CO2-heffing in gaan voeren op het totale aardgasverbruik van tuinders vanaf 2025. De jaarlijkse hoogte van deze heffing moet nog worden vastgesteld. Daarom is deze CO2-heffing niet meegenomen in deze KEV.

Deel dit topic

Reacties

Kars
En groente en fruit moest betaalbaarder worden. Overigens vind ik het knap dat de industrie het makkelijk kan halen. De doelen zullen daar wel minder streng zijn en op bordje van landbouw geschoven worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , tuinbouw , akkerbouw , tuinders , Glastuinbouw en pbl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0