Commissioner for the Environment to visit Ireland -

Coveney verdedigt McConalogue te midden van kritiek op derogatie

Kijk Adema, zo kan het ook, hoeft niet zo moeielijk te zijn een beetje moeite doen.

Quote:
The European Commissioner for the Environment has accepted an invitation to visit Ireland according to Minister McConalogue.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Vertaling:

Coveney verdedigt McConalogue te midden van kritiek op derogatie

Door Charles O'Donnell

Coveney verdedigt McConalogue te midden van kritiek op derogatie
Minister van Ondernemingen, Handel en Werkgelegenheid Simon Coveney heeft minister van Landbouw, Voedsel en Marine Charlie McConalogue verdedigd over zijn omgang met het besluit van de Europese Commissie over de Ierse uitzondering op nitraten.

Minister McConalogue heeft kritiek gekregen van zowel boerenorganisaties als politici vanwege een standpunt dat zijn critici als definitief en definitief beschouwen met betrekking tot de afwijking, een standpunt dat volgens hen ongegrond is.

Hij kondigde eerder deze maand aan dat de commissie niet zou heronderhandelen over een deel van de Ierse nitratenafwijking. Dit betekent dat de derogatie in grote delen van het land wordt verlaagd van 250 kg organische stikstof (N) per hectare naar 220 kg N/ha (de maximale toegestane hoeveelheid organische N zonder derogatie bedraagt ​​170 kg/ha).

Er is echter kritiek op de minister gericht op het kennelijke feit dat hij bij het communiceren van het besluit van de commissie gebieden over het hoofd heeft gezien waarop flexibiliteit mogelijk zou kunnen zijn om de impact van de verlaging van de derogatie te compenseren.

In antwoord op een vraag van Agriland tijdens de Fine Gael-think-in op vrijdag (15 september) verdedigde minister Coveney zijn kabinetscollega Fianna Fáil en zei dat het handhaven van enige vorm van nitratenafwijking in de toekomst de grootste zorg van minister McConalogue was.

Minister Coveney zei: “Ik steun wat minister McConalogue hier probeert te doen, hij probeert een goede relatie met de Europese Commissie te behouden, in termen van de uitdaging op middellange en lange termijn die we hier hebben, namelijk vasthouden aan de afwijking na 2025.

“Daar willen we aan vasthouden en ik denk dat minister McConalogue daar hard aan werkt”, voegde minister Coveney eraan toe.

De opmerkingen van Coveney kwamen nadat hijzelf, Taoiseach Leo Varadkar, en minister van Buitenlandse Zaken van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Marine, Martin Heydon, een ontmoeting hadden gehad met een delegatie van de Irish Farmers' Association (IFA), die buiten de boete had geprotesteerd. Gaël denkt mee.

Tijdens die bijeenkomst stemde de Taoiseach ermee in om de Europese commissaris voor Milieu, Virginijus Sinkevicius, te schrijven om hem uit te nodigen naar Ierland te komen voor een ontmoeting met belanghebbenden uit de landbouwsector over de derogatiekwestie.

Dit werd door de IFA geïnterpreteerd als een benadering van de Taoiseach die in strijd was met zijn minister van Landbouw, waarbij minister McConalogue vrijdagochtend in de Gemengde Oireachtas Commissie voor Landbouw, Voedsel en Marine zei dat hij niet terug zal gaan naar Brussel om te bespreken het besluit over de Ierse derogatie op het gebied van nitraat.

In plaats daarvan benadrukte hij de noodzaak van een duidelijke focus op acties die verbeteringen in de waterkwaliteit zullen opleveren, zodat Ierland een “sterke hand” kan spelen bij het hernieuwen van de derogatie in 2025.

In zijn commentaar op de ontmoeting tussen de Fine Gael-delegatie en de IFA-vertegenwoordigers zei minister Coveney: “We hebben vandaag een goede bijeenkomst gehad met de IFA. Ik denk dat we hun zorgen enigszins in detail hebben besproken, en ik hoop dat de volgende stap nu zal zijn om de commissaris uit te nodigen naar Ierland te komen en die discussie met hem voort te zetten.

“Dat zou een nuttige volgende stap zijn. Ik denk zeker dat de leiding van de boerderij graag een persoonlijke ontmoeting zou willen hebben [met de commissaris] om te kunnen praten over de ideeën en flexibiliteiten die zij graag zouden willen verkennen.”

Het is duidelijk dat de Fine Gael-delegatie na de ontmoeting met de IFA contact heeft gehad met minister McConalogue om hem het besluit van de Taoiseach om de commissaris te schrijven, mee te delen.

Die stap van de Taoiseach werd ook verwelkomd door Fine Gael-senator Tim Lombard, die tegen Agriland zei tijdens de denksessie (die hij later op de dag bijwoonde vanwege de bijeenkomst van het Gemengd Oireachtas-comité): ‘Dit gaat erom ervoor te zorgen dat we laat de commissaris... op het eiland Ierland ervoor zorgen dat hij ziet wat we op dit eiland doen.

“We laten koeien 305 dagen per jaar grazen, we hebben een uniek ecosysteem dat nergens in Europa voorkomt, en we proberen die boodschap over te brengen: dat wat we hier doen realistisch gezien de meest efficiënte manier is om voedsel ter wereld te produceren. ' voegde Lombard eraan toe.

Tijdens de commissievergadering op vrijdagochtend werd minister McConalogue gehoord over de nitratenkwestie.

Naderhand zei Lombard dat de bijeenkomst duidelijkheid verschafte over een aantal gebieden, waaronder op de kaart die werd gebruikt om te benadrukken welke gebieden een vermindering van de derogatie zullen zien .

Bron: agriland.ie/farming-news/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ierland en derogatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
383
TREFWOORDEN