Illustratie van: massey6465

Drone zaait groenbemester in volwassen maisperceel

Op Agro-innovatiecentrum De Marke in het Gelderse Hengelo is vorige week een vanggewas gezaaid in een volgroeid maisperceel. Dat gebeurde met een drone van Qlobel. Het zaad was vooraf gecoat met klei, zodat het beter werd verdeeld en sneller kiemt.

Deel dit topic

Reacties

Van-Epscheuten
Lijkt me interessant voor kunstmest strooien. Als dat ding 100% autonoom kan werken is dat zeer welkom ik het voorjaar. Exact gedoseerd, obv bijv een taakkaart
dijkstra uit w
@Van-Epscheuten dat kan al lang. maar ik denk dat ze hier niet mogen vliegen met die grote drones, in texas worden ze ook gebruikt voor bespuitingen
joske1980
Reuze interessant bij Ali expres bestellen voor 1000 eur klaar
Ben alleen benieuwd of alles op de grond valt of dat er graan gaat groeien in de oksels van de maisplant wat evt conserverings problemen kan geven.
Ik volg iemand uit Canada die met een grote kunstmeststrooier voor aan zijn zelfrijdende spuit hoog boven de mais uitstrooit maar dat ie dorsmais. En dat gras kiemt verbazend vlug.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groenbemester , drone , zaad en klei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.369