Meeste zuivelnoteringen in de min, GDT fors lager

Bij de zuivelnoteringen van ZuivelNL liggen de noteringen voor de meeste producten lager dan die van vorige week. Vooral vollemelkpoeder noteert fors lager. Bij de dinsdag gehouden Global Dairy Trade (GDT) was dit zuivelproduct eveneens fors lager.

Deel dit topic

Reacties

+1
bio boer
Als volle melkpoeder 322 euro opleverd als melk grof weg 10 ds heeft hoe kan een febriek daar nog marge op maken als de melk 40 cent kost dan lijkt mij poeder velies gevend er gaat ook nog hoop energie in zitten dan moeten ze het hebben van langlopende contracten 🤷‍♂️
Koers
@bio boer dat ligt aan hoe de definitie is van vol melkpoeder...wmp moet bestaan uit minimaal 26% vet en 34% eiwit. Kortom volgens mij kan je zelfs bij vol melkpoeder met nl gehalten nog steeds een deel van het vet en lactose gebruiken voor andere producten.
+1
Koetje33
@bio boer niet alle melk gaat de melkpoeder in. Je hebt ook de producten met meerwaarde. Echter is dit inderdaad wel een belangrijke afzet.
Nog vreemder is dat zuivel en vlees het afgelopen jaar behoorlijk is gezakt en het in de supermarkt alsmaar duurder word.
Vantveen
@Koetje33 Anders om werkt het ook. Kijk maar naar de cono melkprijs. Nu de wei weg moet voor 53 euro blijft er niks over van de kaaswinst. Weipoeder heeft ook op 150 gestaan.
bio boer
@Vantveen kaas is wel eens het bij product van de wei geweest 😁
Prijs van wei is nu helemaal niksmeer
+1
bio boer
@Koetje33 vreugdehil is alleen poeder toch ?
bio boer
@j h p oke 13 % maakt poeder waarde 41.86 cent per kg melk dan mag de verwerking bar weinig kosten
j h p
@bio boer 100% zullen ze het vocht er ook niet uit krijgen, zal wel een max aan % vocht voor gelden qua houdbaarheid en regelgeving, ze zullen er niks te veel vocht uit halen. 😉
hans1980
Langzaam aan zal het wel richting de 40 cent gaan
bio boer
@hans1980 somigen zitten daar al onder toch
JohnDeere4440
@bio boer Ja klopt DOC zit op 38,44
theo-lamers
@JohnDeere4440 maximale melkprijs bij doc zit nog op 40,84
JohnDeere4440
@theo-lamers Dat zijn er niet veel die dat uitbetaald krijgen.
JohnDeere4440
@theo-lamers En die 1 cent voor vlog melk komt wel weer bij de prijs van vlogbrokken bij op
theo-lamers
@JohnDeere4440 en als je niet beweid, maar 500000kg melk leverd en duurzaamheid aan de laars lapt beur je maar 37 cent misschien. maar dan haal je bij andere fabrieken ook niet de maximale prijs
Nevergiveup
@theo-lamers "duurzaamheid aan je laars lapt "

Ik ken in de wijde omtrek niet één boer met die insteek, ze doen toch gewoon allemaal mee met mest injecteren en datums , en bouwplannen en boekhouding en allerlei andere eindeloze verplichtingen!

Wat een rare indruk hebt U van een agrariër ....
bio boer
@Nevergiveup dat zijn de standaard regels waar idereen aan moet doen duurzaamheid punten krijgje je door laage co2 per kg melk natuurland zonnepanelen dat soort dingen
theo-lamers
@bio boer bij arla krijgen we 1 punt omdat we injecteren
theo-lamers
@Nevergiveup sorry, zo bedoelde ik het niet. meer door geen extra moeite te doen om een zo hoog mogelijke toeslag te halen. wat johndeere4440 aangeeft over vlog als vlogvoer minder kost als cent extra is het interessant.
Nevergiveup
Jaap40
@JohnDeere4440 dat wordt weer nog scherper aan de wind zeilen....😬😬
ted9
Nu de economische groei in China niet helemaal mee valt kon het nog wel een een naar begin van het nieuwe jaar worden...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dairy , zuivelnoteringen , global dairy trade , zuivelnl en gdt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0